Άξιος εκπρόσωπος του Δήμου Φυλής ο Σύλλογος Κρητών στην Μεγάλη Συνάντηση της Παγκρήτιας Έκθεσης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας…



Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Φυλής Βασίλης Στεφανουδάκης ανάμεσα σε μέλη του Δ.Σ και των Χορευτικών Τμημάτων του Συλλόγου




Άξιος εκπρόσωπος του Δήμου Φυλής ο Σύλλογος Κρητών που για δεύτερη συνεχή χρονιά έλαβε μέρος με τα χορευτικά του Τμήματα στα εγκαίνια της Παγκρητίου Έκθεσης , «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση». 

Τα χορευτικά του Συλλόγου Κρητών Φυλής η «Μεγαλόνησος» συμμετείχαν στην μεγαλειώδη τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 6 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών! Πρόκειται για μια Έκθεση που είναι σε εξέλιξη καθώς θα διαρκέσεις ως την Κυριακή 14 Μαΐου και καθημερινά «μαγνητίζει» μικρούς και μεγάλους.

Εκτός όμως από τα καλοστημένα «περίπτερα» με τα εξαίσια Κρητικά προϊόντα το πολυπληθές κοινό μαγνήτισε κατά την τελετή των εγκαινίων και η παρουσία του Συλλόγου Κρητών Φυλής που ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλά Χορευτικά Συγκροτήματα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, τον θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου! 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα


















































Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση αυτή γίνεται για 7η συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και πολλών φορέων και πολιτιστικών σωματείων Κρητών, που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, γνώρισαν και γεύτηκαν τα προϊόντα των Κρητικών παραγωγών, όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, παραδοσιακά γλυκά, ζυμαρικά, τσικουδιά , κρασί, καλλυντικά, αλόη κ.α..

Κατά τη φετινή διοργάνωση, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή της αξίας της Κρητικής Διατροφής και των Κρητικών προϊόντων. Για το λόγο αυτό υλοποιείται πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, με θεματικές όπως την Κρητική Διατροφή και τη σημασία της, καθώς και πολλές και διαφορετικές παρουσιάσεις, πολιτιστικού χαρακτήρα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Χνάρη, του Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων Γιώργου Αλεξάκη, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου καθώς και άλλων πολιτικών στελεχών και εκπροσώπων φορέων.

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο περίπτερο της φιλοξένησε τα προϊόντα του νησιού, τα οποία συνθέτουν το Περιφερειακό Καλάθι, όπως ελαιόλαδο, κρασί, βότανα, μέλι, παξιμάδια, παραδοσιακά αλλαντικά, τυροκομικά, ξεροτήγανα, προϊόντα αλόης κ.α.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου