Το πρωί Γριζοφόρα και το βράδυ Επτανήσια...

Και... για να ακριβολογούμε χρονικά συνέβη το αντίθετο καθώς ο φωτογραφικός φακός τη συνέλαβε, το βράδυ Επτανήσια και το πρωί Γριζοφόρα...
Ο λόγος για τη Βασιλική Φελεμέγκα, σύζυγο του Προέδρου της Γρίζας Γιώργου Καραϊσκάκη, και χορεύτρια στα παραδοσιακά τμήματα του Αρβανίτικου Συλλόγου, παιδιόθεν! 
Κι όμως! Η Βασιλική το βράδυ του Σαββάτου 20 Μαΐου παραμονή του εορτασμού των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης εμφανίστηκε στη σκηνή του πανηγυριού πρωτοχορεύτρια στο νεοσύστατο Σύλλογο Επτανησίων Φυλής. 
Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για οφθαλμαπάτη, πως η κοπέλα είναι κάποια που απλά της μοιάζει πολύ. Όμως όχι! Ήταν εκείνη... 
Και στην πρώτη σειρά των επισήμων απέναντι από τη σκηνή, ο σύζυγός της Γιώργος Καραϊσκάκης... 
Ο αδιάκριτος ΦΥΛΑΡΧΟΣ δεν κρατήθηκε και τον πλησίασε με περιπαιχτικό ύφος γεμάτο υπονοούμενα ... 
“Το σκέφτομαι σοβαρά να την κλειδώσω έξω από το σπίτι...” ήταν το πρώτο του σχόλιο...

Πάνω από αριστερά στην πρώτη σειρά ο Γιώργος Καραϊσκάκης και κάτω επί σκηνής η Βασιλική με την αδελφή της Κωνσταντίνα Φελεμέγκα
Δεν ξέρουμε τι συνέβη το ίδιο βράδυ. Το επόμενο πρωί όμως , στην κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τη Λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης, όλα ήταν εντάξει.
Η Βασιλική Φελεμέγκα στη θέση της, ντυμένη Γριζοφόρα και με ύφος μετανοημένης...


Ο Γιώργος Καραϊσκάκης μάλιστα για να αποδείξει πως τελικώς της έδωσε συγχώρεση, δέχθηκε με χαρά να φωτογραφηθεί μαζί της. 
Πως να το αρνηθεί άλλωστε, αφού μέσα με σύντομο χρονικό διάστημα, του έχει χαρίσει δυο υπέροχα παιδιά.. Για του λόγου το αληθές ιδού!


Όσο για τον ηθικό αυτουργό της παρ΄ολίγον ενδοοικογενειακής σύρραξης, πρόκειται για τον γνωστό και μη εξαιρετέο Αντρέα Ατζάμπο ο οποίος έχει αναλάβει χοροδιδάσκαλος στο χορευτικό του νεοσύστατου συλλόγου των Επτανησίων Φυλής. 
Ως εκ τούτου επιστράτευσε τόσο τη γυναίκα του Κωνσταντίνα Φελεμέγκα όσο και την κουνιάδα του Βασιλική. Κι ως γνωστόν στον Αντρέα κανείς δεν μπορεί να χαλάσει χατίρι. Πολλώ δε μάλλον, γιατί το αποτέλεσμα της δουλειάς του σε ότι κάνει, είναι εξαιρετικό.


Κι εν τέλει δεν είναι τόσο κακό, μια Γριζοφόρα να μεταλλάσσεται σε Επτανήσια για να στολίσει δις το πανηγύρι του τόπου της. 
Και του χρόνου λοιπόν και με τις δύο στολές!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου