Πλήγμα για την εκπαιδευτική κοινότητα η πρόωρη απώλεια του Αργύρη Αργυρίου

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΪΟΥ 2017 (15:00) Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
Μια από τις πιο αγαπητές φυσιογνωμίες της εκπαίδευσης έφυγε την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 από κοντά μας, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.
Πρόκειται για τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αργύρη Αργυρίου, ο οποίος ήταν εξαιρετικά αγαπητός και στην εκπαιδευτική οικογένεια του Δήμου Φυλής.
Η είδηση του θανάτου του κυκλοφόρησε αμέσως και αρκετοί ήταν εκείνοι που τη μετάφεραν στο ΦΥΛΑΡΧΟ.
Υπηρέτησε από το 2010 ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διετέλεσε Πρόεδρος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ). Το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε ως άμισθος Ειδικός Σύμβουλος- Εμπειρογνώμονας Ειδικού Αντικειμένου στο Γραφείο του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, λόγω της πλούσιας εμπειρίας και των τυπικών του προσόντων.
Το ήθος και την προσήλωση του Αργύρη Αργυρίου στα καθήκοντά του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εργαζόταν ενώ ήταν άρρωστος.
Με θερμά λόγια αποχαιρέτισε τον Αργύρη Αργυρίου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής η οποία θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 εις ένδειξη πένθους. Στην επίσημη ιστοσελίδα της αναρτήθηκε το ακόλουθο μήνυμα:
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του αγαπημένου μας Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αργύρη Αργυρίου.
Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας προικισμένος εκπαιδευτικός και ηγέτης, ένας άριστος οικογενειάρχης έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!
Με εγκώμιο αποχαιρέτισε τον Αργύρη Αργυρίου και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) :
Η ΟΙΕΛΕ πληροφορήθηκε μόλις για τη θλιβερή είδηση του θανάτου του εκλεκτού συναδέλφου Αργύρη Αργυρίου που μέχρι πρόσφατα διατέλεσε Πρόεδρος του ΚΥΣΔΕ και Διευθυντής ΔΕ Δυτικής Αττικής.
Ο εκλιπών ασκούσε με αυταπάρνηση τα καθήκοντά του σχεδόν μέχρι το τέλος, αν και άρρωστος. Ήταν ο Πρόεδρος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δ.Ε. του υπουργείου Παιδείας που εφάρμοσε τις διατάξεις του Ν. 4415/2016 κρίνοντας αμερόληπτα και με ευαισθησία για το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης υποθέσεις απολυμένων ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είχε προσλάβει τελευταία, ως άμισθο Ειδικό Σύμβουλο – Εμπειρογνώμονα ειδικού αντικειμένου, τον Αργύρη Αργυρίου λόγω της πλούσια εμπειρίας του και της ερευνητικής του δραστηριότητας.
Θα τον θυμόμαστε.
Δείτε δύο φωτογραφίες του Αργύρη Αργυρίου στο Γυμνάσιο Φυλής, όπου παρευρέθηκε στο φετινό αγιασμό και στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου