Τα στολίδια της Πλατείας Συντάγματος στην εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Αθήνας





Το δίχως άλλο τα μέλη των Χορευτικών Τμημάτων των Παραδοσιακών Αρβανίτικων Συλλόγων, μικρά και μεγάλα, οι Γριζοφόρες και οι Φουστανελοφόροι αποτέλεσαν και φέτος τα στολίδια της εκδήλωσης για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Χωρικούς της Αττικής, (24 Απριλίου/ 7 Μαΐου 1821) που πραγματοποιήθηκε 
στο Σύνταγμα, το 
απόγευμα της Κυριακής 7 Μαΐου. 

(Για λεπτομέρειες ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μέλη χορευτικών από κορυφαίους Πολιτιστικούς Φορείς των Δήμων Φυλής, Ιλίου, από την πόλη του Καματερού και το Δήμο Αχαρνών, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες ντύθηκαν με τις στολές τους και στάθηκαν και φέτος στο ύψος των περιστάσεων αποδεικνύοντας πως οι Σύλλογοι φυλάττουν Θερμοπύλες και παίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση και μεταλαμπάδευση της Ελληνικής παράδοσης στις επόμενες γενιές, που ούτως ή άλλως ήταν εκεί!

Πράγματι τα μικρά παιδιά που συμμετέχουν στα Χορευτικά Τμήματα των Συλλόγων στάθηκαν παραστάτες στις σημαίες και τα λάβαρα και τίμησαν τον Καπετάν Μελέτη Βασιλείου και του Χωρικούς της Αττικής με τον καλύτερο τρόπο! 

Στην εκδήλωση έδωσαν δυναμικό “παρών” οι Λαογραφικοί Αρβανίτικοι Σύλλογοι, “ΓΡΙΖΑ”, “ΦΥΛΑΣΙΑ”, “Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών”, Λαογραφικός Σύλλογος Καματερού “το Γιορντάνι”, “η Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου”, η “Πηγή”, το Χορευτικό της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, κ. α. 

Όλοι τους, όπως το άξιζαν άλλωστε, δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Σπύρου Μπρέμπου αλλά και πολλών επίσημων προσκεκλημένων από το Κοινοβούλιο, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ οι αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους, έδωσαν και πήραν! 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χορευτικά τμήματα με τις υπέροχες παραδοσιακές τους στολές, προκάλεσαν μεταξύ άλλων τον θαυμασμό δεκάδων τουριστών από διάφορες χώρες του Κόσμου, που έσπευσαν μάλιστα να τον εκφράσουν εμπράκτως, με δεκάδες φωτογραφικά φλας και κάμερες που έλαμψαν προς τιμήν τους!

Εξέχουσα θέση είχαν επίσης στην εκδήλωση η Φιλαρμονική του Στρατού καθώς και το Άγημα της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής που απέδωσε τις δέουσες τιμές. 

Ξεχωριστή λάμψη και δέος προκάλεσε τέλος, η Αλλαγή Φρουράς των Τσολιάδων του Συντάγματος η οποία πραγματοποιήθηκε αμέσως πριν την έναρξη της εκδήλωσης. 

Και του χρόνου! 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα













































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου