Ναρκωτικά με τη σέσουλα και Mercedes σε τσιγγάνικα super market ναρκωτικών στη Λίμνη

Αντέδρασε, όπως φαίνεται, η Αστυνομία στο φαινόμενο της καθημερινής συρροής εκατοντάδων πρεζονιών στην περιοχή μας, για να αγοράσουν τη δόση τους. Μάλιστα κάνει λόγω για δεκάδες καταγγελίες πολιτών που αναφέρονται σε καθημερινή διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από οικογένειες ΡΟΜΑ που κατοικούν σε πολυτελείς κατοικίες, οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα και δρουν στα πρότυπα της Ιταλικής Μαφίας.
Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στη ΓΑΔΑ, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, με αφορμή την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που δραστηριοποιείτο στην περιοχή Λίμνη των Άνω Λιοσίων:

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση «οικογενειακού χαρακτήρα», που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, τη Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 , σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε (8) οικίες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και συνελήφθησαν (18) ημεδαποί και συγκεκριμένα, (15) ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 61 ετών και (3) ανήλικοι
Η επιχείρηση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) και αστυνομικού σκύλου του Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.).
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία - κατά περίπτωση - για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης για κλοπή και πλαστογραφία.
Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι (7) ακόμη άτομα τα οποία και αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον (20) άτομα - χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα πολύμηνων - στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και δεδομένων, που αφορούσαν στις παράνομες δραστηριότητες των εμπλεκομένων.
Από την εξέλιξη των ερευνών διακριβώθηκε ότι, πρόκειται για μια «οικογενειακού χαρακτήρα» εγκληματική οργάνωση, ιεραρχικά δομημένη στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου " KAMORA ", ενώ ήταν ιδιαίτερα δραστηριοποιημένη στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής .
Αναφορικά με τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν τον ρόλο τον καθοδηγητών και οι νεότεροι τον εκτελεστικό ρόλο.
Παράλληλα με τους μεταξύ οικογενειακούς τους δεσμούς, επέτυχαν υψηλό επίπεδο συνοχής, διασύνδεσης και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διακρίβωσης από τις αστυνομικές αρχές της παράνομης δράσης τους.
Οι εμπλεκόμενοι επιτελούσαν ένα ευρύ φάσμα επιμέρους δραστηριοτήτων για την υποστήριξη των σκοπών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα:
-Προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100-120 χρήστες ναρκωτικών την ημέρα,
-διέμεναν σε υπερπολυτελείς οικίες - φρούρια και χρησιμοποιούσαν πολυτελή οχήματα. Εντός των οικιών υπήρχαν ειδικές κρύπτες απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, είτε μέσα στους τοίχους, είτε στο δάπεδο.
-Θωράκιζαν - προστάτευαν την δράση τους χρησιμοποιώντας καταγραφικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας στις οικίες τους, ενώ τοποθετούσαν κατά τις «συναλλαγές ναρκωτικών», τσιλιαδόρους στις γύρω οδούς και σε μπαλκόνια, για να αποφεύγουν έγκαιρα τις αστυνομικές επεμβάσεις,
-απέκρυπταν τα επιχειρησιακά οχήματα τους, ακόμα και μέσα στις οικίες, 
-εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών, 
-νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ.
Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων σε περισσότερες από (70) αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.
Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κάνναβης - χασίς συνολικού μικτού βάρους περίπου 2 κιλών , (81) ναρκωτικά χάπια και δενδρύλλιο κάνναβης, 
-(3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας, 
-(20) φυσίγγια, 
-το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ,
-Νάιλον μικροσυσκευασίες με αεροστεγή κλείσιμο για συσκευασία ποσοτήτων κάνναβης, 
-κινητά τηλέφωνα και 
-πλαστή σφραγίδα ιατρού, με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες ναρκωτικών.
Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα από τα οποία το ένα πολυτελείας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση των ναρκωτικών.
Επιπλέον, σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκισης ενός (1) έτους, για ποινική υπόθεση.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την 26/05/2017, στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για τακτική ανάκριση.
Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου