O οφειλόμενος φόρος τιμής στον Ανδριάντα του Καπετάν Μελέτη στη Χασιά πριν το Σύνταγμα







Επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του οπλαρχηγού Καπετάν Μελέτη Βασιλείου που δεσπόζει έξω από το Δημοτικό μέγαρο στην Πλατεία της Χασιάς τελέστηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαΐου.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος οι τιμές αποδόθηκαν πριν την αναχώρηση για την εκδήλωση μνήμης στο Σύνταγμα και στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Χωρικούς της Αττικής. 

Την Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε με βαθειά συγκίνηση ο ιερέας της Χασιάς πατήρ Δημήτρης Παναγακόπουλος παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού του Αντιδημάρχου Σπύρου Μπρέμπου, των αναπληρωτών Δημάρχων Τζένης Μπάρα και Γιώργου Κρητικού του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη, της Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ελένης Λιάκου και του Γενικού Γραμματέα Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλου. 

Το “παρών” έδωσαν επίσης τιμώντας τη σεμνή τελετή ο επιλαχών Βουλευτής του Ποταμιού και εκπρόσωπος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θανάσης Βασιλείου και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Αλέξανδρος Ανδριώτης. 

Στεφάνι κατέθεσαν στον Ανδριάντα του Χασιώτη Ήρωα, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος. 

Την απέριττη εκδήλωση μνήμης λάμπρυναν με την παρουσία τους τα παιδιά των παραδοσιακών Τμημάτων των Συλλόγων “ΦΥΛΑΣΙΑ” και “Πηγή” καθώς και τα παιδιά του Χορευτικού της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. 

Γριζοφόρες και φουστανελοφόροι, χάρισαν στην τελετή ξεχωριστή αίγλη ενώ οι τιμές στον Ανδριάντα του Καπετάν Μελέτη κορυφώθηκαν με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 







Ιδού κι ένα απόσπασμα από τον Εθνικό μας Ύμνο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου