Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ιστορική υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της Κυπριακής Τραγωδίας Νικόλαου Κρητικού στο Δήμο Φυλής

Ιερές στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες με χρυσά γράμματα, στην Ιστορία του Δήμου Φυλής εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαΐου κατά την υποδοχή των λειψάνων του Ζεφυριώτη ήρωα της Κυπριακής Τραγωδίας Νικόλαου Κρητικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου, είχε προηγηθεί στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατοϊ, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων η τελετή υποδοχής των λειψάνων 17 αγνοουμένων-πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε παραλάβει, κατά την διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τα λείψανα των 17 πεσόντων Ηρώων, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο συντοπίτης μας Ανθυπασπιστής Πεζικού Νικόλαος Κρητικός ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Έτσι την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στο τόπο που γεννήθηκε και ζει η οικογένεια του με τη δόξα και τις τιμές που αξίζουν σε έναν Ήρωα, που έπεσε μαχόμενος για την πατρίδα, κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 16-8-1974. 

Η υποδοχή των λειψάνων του Νικόλαου Κρητικού πραγματοποιήθηκε με συναισθήματα βαθειάς συγκίνησης στο Ζεφύρι και στο Μνημείο Αγνοουμένων Πεσόντων Αγωνιστών της Κυπριακής Τραγωδίας στις 6 το απόγευμα παρουσία της οικογένειάς του, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και συνδημοτών όπου και τελέστηκε Τρισάγιο στη μνήμη του. 

Ακολούθως έγινε στάση στην οικία της οικογένειας του, απ΄όπου ο Νικόλαος Κρητικός είχε φύγει για την μαρτυρική Κύπρο πριν από 43 χρόνια μόλις 21 ετών. 

Εν συνεχεία ο κόσμος ανηφόρισε στην Δημοτική Ενότητας Φυλής και στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Χασιάς όπου στις 7 το απόγευμα έγινε η επίσημη Υποδοχή των λειψάνων του, με στρατιωτικές τιμές και τελέστηκε η Εξόδιος ακολουθία, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. 

Εντός του Ναού ρίγη Συγκίνησης προκάλεσαν οι επικήδειες ομιλίες από συγγενικά πρόσωπα, την αδελφή του Νικόλαου Κρητικού Χαρίκλεια Κρητικού – Τοπαλίδη καθώς και τον αντιδήμαρχο Αθανάσιο Σχίζα. 

Κατόπιν η Πομπή κινήθηκε πεζή προς το Κοιμητήριο με κάθε μεγαλοπρέπεια συνοδεία Ιερέων, Φιλαρμονικής του Ελληνικού Στρατού και Στρατιωτικού Αγήματος. 

Στη είσοδο του Κοιμητηρίου τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση ενώ με λόγια συγκίνησης υποδέχθηκε τον Ήρωα ο Αντιδήμαρχος Χασιάς Σπύρος Μπρέμπος. 

Την παράδοση των οστών προς την οικογένεια με κάθε στρατιωτική τιμή κι επισημότητα και την τοποθέτησή τους στο Μνημείο που δεσπόζει στην είσοδο του Κοιμητηρίου της Χασιάς συνόδεψαν, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και βολές από Στρατιωτικό άγημα. 

Αθάνατος!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου