Πλήθος κόσμου στο Ηπειρώτικο Αντάμωμα στο Ζεφύρι







Έναν ύμνο στην περήφανη Ήπειρο αποτέλεσε το Ηπειρώτικο Αντάμωμα που συνδιοργάνωσαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου και ο Δήμος Φυλής (Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός «Πάρνηθα» και Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου), με τη συμμετοχή των Συλλόγων Ηπειρωτών Καματερού, Θριασίου Πεδίου και Ιλίου.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Ηπειρώτικων και άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων και φυσικά, οι εκατοντάδες δημοτών και επισκεπτών που κατέκλυσαν το Πάρκο Ζεφυρίου «Κώστας Λιάρος», απόλαυσαν παραδοσιακά ηπειρώτικα ακούσματα και παρακολούθησαν χορούς που δεν σβήνουν στον χρόνο.

Τα χορευτικά τμήματα των τεσσάρων Ηπειρώτικων Συλλόγων της Αττικής παρουσίασαν χορούς από τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Ηπείρου, υπό τους ήχους της παραδοσιακής «ζυγιάς» του Τάσου Μπαγκλάρα και της κομπανίας του Νίκου Φιλιππίδη και τις φωνές των τραγουδιστών Αντώνη Κυρίτση, Θωμά Κυρίτση και Λευκοθέα Φιλιππίδη, που ταξίδεψαν νοερά τους παρευρισκόμενους στην Ήπειρο.

Ειδικότερα, τα χορευτικά των Ηπειρωτών Ζεφυρίου παρουσίασαν χορούς από τα Τζουμέρκα, των Hπειρωτών Καματερού χορούς από τη Θεσπρωτία, των Ηπειρωτών του Θριασίου Πεδίου από το Πωγώνι και των Ηπειρωτών του Ιλίου, χορούς από την Κόνιτσα. Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη της εκδήλωσης, με την εμφάνιση στη σκηνή όλων των χορευτικών και των τεσσάρων Συλλόγων, τα οποία στη συνέχεια έδωσαν τη «σκυτάλη» στα χορευτικά των Ηπειρωτών Καματερού. Ακολούθησαν τα χορευτικά του Θριασίου Πεδίου και του Ιλίου, ενώ την εκδήλωση «έκλεισαν» τα χορευτικά των Ηπειρωτών Ζεφυρίου, τα οποία έριξαν την «αυλαία» όχι μόνο χορεύοντας, αλλά και τραγουδώντας. 

Σημειώνεται ότι, στην εκδήλωση ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αχαρνών, τα χορευτικά του οποίου όμως δεν εμφανίσθηκαν σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου την Πέμπτη 8 Ιουνίου, από πυροβολισμό, κατά την καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου του στο Μενίδι.

Σε ένδειξη πένθους για το θλιβερό αυτό γεγονός, άλλωστε, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δεν απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν ομιλίες των διοργανωτών. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υπό τον γενικό γραμματέα Γιώργο Δόση, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές, Σύλλογο Ζεφυρίου και Δήμο Φυλής, για την πρωτοβουλία που είχαν να ανταμωθούν σε μια εκδήλωση τα χορευτικά τεσσάρων δήμων και να παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό δείγμα παράδοσης και Πολιτισμού.

Τον… επίλογο της εκδήλωσης, ωστόσο, έγραψε ο κόσμος, ο οποίος λαμβάνοντας τη «σκυτάλη» από τα χορευτικά των Συλλόγων, έδειξε τις δικές του χορευτικές ικανότητες σε ένα γνήσιο Ηπειρώτικο γλέντι που κράτησε μέχρι αργά.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Ηπειρώτικη Βραδιά στο Ζεφύρι 

























































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου