Ο Δήμος θα τιμήσει την υπογραφή του για την παραβατικότητα και περιμένει από την Πολιτεία να κάνει το ίδιο, δήλωσε ο Παππούς

-ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
-ΟΠΚΕ-ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

Ο Δήμος έχει ιεραρχήσει ως υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα την παραβατικότητα και για το λόγο αυτό προχώρησε στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παπούς, μιλώντας στη συγκέντρωση κατά της παραβατικότητας που οργάνωσαν, το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017 κάτοικοι της περιοχής.

«Γνωρίζω το πρόβλημα, γιατί μένω στην οδό 28ης Οκτωβρίου 5 δίπλα στον κορμό των λεωφορείων και ενοχλούμαι κι εγώ από τη συμπεριφορά ορισμένων», υπογράμμισε. 
Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι με την υπογραφή του συμφώνου ο Δήμος επιδιώκει την αύξηση της  αστυνομικής δύναμης στην περιοχή και κυρίως την ποιοτική της αναβάθμιση με επίλεκτες μονάδες όπως οι ΟΠΚΕ, η Δίωξη Ναρκωτικών και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.
Στο πλαίσιο του συμφώνου ο Δήμος έχει παραχωρήσει το κτίριο της Πολεοδομίας για τη στέγασή τους και ολοκληρώνει την αγορά 8 περιπολικών 4Χ4 για τις ανάγκες της Αστυνομίας. Έχει επίσης παραχωρήσει δωρεάν το δημοτικό κτίριο του Ζεφυρίου για τη στέγαση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, με αποτέλεσμα ο Δήμος Φυλής να είναι ο μοναδικός κααλλικρατικός Δήμος που διαθέτει στα διοικητικά του όρια δύο Αστυνομικά Τμήματα.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των αυθαίρετων παραπηγμάτων ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχουν εκδοθεί 120 πρωτόκολλα κατεδάφισης από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου, αλλά ότι έχει απαγορεύσει την εφαρμογή τους η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Τέλος απηύθυνε κάλεσμα να παραστεί ο κόσμος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, στη διάρκεια της οποία θα ψηφιστούν η πίστωση και οι όροι διακήρυξης δημοπρασίας για το έργο διαμόρφωσης του κτιρίου της Πολεοδομίας που θα στεγάσει τις νέες αστυνομικές υπηρεσίες, στο Πάρκο Πόλης.
«Ο Δήμος έχει αναλάβει υποχρεώσεις απέναντι στην Πολιτεία και θα τις εκπληρώσει, ώστε μετά το καλοκαίρι να εφαρμοσθεί η συμφωνία και να μεταφερθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή. Μέχρι τότε τρέχουμε. Αν όμως ο Δήμος ανταποκριθεί και η Πολιτεία δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της τότε θα συγκρουστούμε», προειδοποίησε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Φυλής.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση του Δημάρχου με τους παρευρεθέντες, στη διάρκεια της οποίας έδωσε εξηγήσεις και απάντησε σε ερωτήσεις παραθέτοντας σχετικά έγγραφα και στοιχεία.


Δείτε στο βίντεο τι είπε:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου