Άμεση παρέμβαση Οικονομάκη για την περίθαλψη του γυμνού ανθρώπου που τριγύριζε στα Άνω Λιόσια

Οι αστυνομικοί του Τμήματος ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα του Μιχάλη Οικονομάκη, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ
Για κάποιους το θέαμα του ανθρώπου που κυκλοφορούσε γυμνός τις τελευταίες μέρες στα Άνω Λιόσια αποτέλεσε ατραξιόν ή αφορμή για κακόβουλα σχόλια σε βάρος του Δήμου, που, σώνει και καλά, έπρεπε να τον έχει δει. Για τον Μιχάλη Οικονομάκη αποτέλεσε ανθρώπινο καθήκον να τον περιθάλψει.
Ο Αντιδήμαρχος τον εντόπισε, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017, στην οδό Ταινάρου και αμέσως σταμάτησε. Διαπίστωσε ότι είχε επαφή με τον περιβάλλον κι αφού τον παρακάλεσε να βάλει τα ρούχα του, κάλεσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ταυτόχρονα του αγόρασε κάτι για να φάει, γιατί όπως του είπε ο νεαρός άνδρας, είχε να φάει μέρες.
Μέχρι να φτάσει η Αστυνομία, που έσπευσε αμέσως, ο Αντιδήμαρχος πληροφορήθηκε ότι ο άνδρας είναι από τη Νίκαια, ότι είναι άστεγος εδώ και 3,5 χρόνια, ότι δεν έχει συγγενικά πρόσωπα κι ότι εγκαταλείφθηκε από φίλο του στην περιοχή. Τέλος του εξομολογήθηκε ότι πάσχει από καρκίνο, κάτι για το οποίο ο Οικονομάκης ενημέρωσε αμέσως το ΕΚΑΒ, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου