Γέμισε Ελληνική παράδοση και χορούς το Πάρκο “Κώστας Λιάρος” στο Ζεφύρι










Ένα εξαίσιο μουσικό διήμερο γεμάτο από Ελληνική Παράδοση διοργάνωσε η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου, κατά το διήμερο 24 και 25 Ιουνίου. 

Στην πρόσκληση του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου ανταποκρίθηκαν κορυφαίοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του τόπου αλλά και πολύ κόσμος που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο του Πάρκου “Κώστας Λιάρος” και τις δύο βραδιές, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου. 

Το “παρών” κατά την πρώτη βραδιά έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος καλωσόρισε όλο τον κόσμο και λίγο πριν ξεκινήσει το εξαίσιο νησιώτικο πρόγραμμα του Βαγγέλη Κονιτόπουλου ευχήθηκε σε όλους καλή διασκέδαση. 

Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Πολιτιστικούς Συλλόγους επισημαίνοντας ότι με αγώνα, κόπο και ανιδιοτελή προσφορά στηρίζουν ιδιαίτερα το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου. Ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή για τη συναυλία του Κονιτόπουλου, του σπουδαίου νησιώτη καλλιτέχνη, ο οποίος ακολούθως, ξεσήκωσε όλο τον κόσμο σε χορό. 

Υπέροχα υπήρξαν όλα τα Χορευτικά Συγκροτήματα που έλαβαν μέρος κατά το μουσικό – χορευτικό διήμερο. 

Το Σάββατο άνοιξαν τον χορό οι Ηπειρώτες του Ζεφυρίου κι εν συνεχεία ανέβηκαν επί σκηνής το μικρό Χορευτικό του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η ΓΡΙΖΑ, οι Βορειοηπέιρώτες του Δήμου Φυλής και τέλος ο Αιγέας που μαζί με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο έσυραν όλο τον κόσμο στο χορό. 

Τη δεύτερη βραδιά την Κυριακή 25 Ιουνίου τους χορούς άνοιξαν οι Πελοποννήσιοι του Ζεφυρίου, ακολούθησαν οι Ηπειρώτες Άνω Λιοσίων, οι Θεσσαλοί Φυλής, οι Μακεδόνες Θράκες, οι Πόντιοι και τέλος οι Κρήτες Φυλής που με την παραδοσιακή τους ορχήστρα ανέβασαν στο κόκκινο το θερμόμετρο του κεφιού, κρατώντας το ψηλά ως τις μικρές ώρες. 

Με αυτά τα ωραία οι Ζεφυριώτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη οπότε έχει σειρά το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα προς τιμήν της Πολιούχου Παναγίας Γρηγορούσας. 

Καλή αντάμωση λοιπόν...

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 
Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου 




Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού η ΓΡΙΖΑ






















Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Φυλής 






Αιγέας 

































Πελοποννήσιοι Ζεφυρίου 









Ηπειρώτες Άνω Λιοσίων 















Θεσσαλοί Φυλής 











Μακεδόνες Θράκες Φυλής 








Πόντιοι Φυλής 

















Σύλλογος Κρητών Φυλής 























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου