Αξιόλογες ερμηνείες στο Ρεσιτάλ Πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής...

... τάξη Σωτηρίας Λεβαντή



Ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου με αξιόλογες ερμηνείες που εντυπωσίασαν το κοινό, πρόσφεραν οι μαθητές του Τμήματος της Καθηγήτριας Σωτηρίας Λεβαντή του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Φυλής, το Σάββατο 24 Ιουνίου, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου. 

Το φιλοθεάμων κοινό και οι γονείς των μαθητών που κατέκλυσαν την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», απόλαυσαν εξαιρετικές ερμηνείες από προχωρημένους σε τεχνικό και ερμηνευτικό επίπεδο, μαθητές της τάξης της κας Λεβαντή, το οποίο έχει να αναδείξει πολλούς νέους ταλαντούχους σολίστ. 


Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Φυλής, Μελέτης Καρκαλούσος, στον χαιρετισμό του, στόχος της επιλογής περισσότερο προχωρημένων μαθητών για το συγκεκριμένο Ρεσιτάλ Πιάνου, είναι η επιδίωξη να καθιερωθεί στα Άνω Λιόσια, με τη συνδρομή και της Δημοτικής Αρχής, ένας ετήσιος θεσμός Ρεσιτάλ Μουσικών Οργάνων, «όπου εκτός της συμμετοχής προχωρημένων μαθητών του Ωδείου μας, θα αποτελεί πόλο έλξης και άλλων νέων ταλαντούχων σολίστ που θα προέρχονται και από άλλα ωδεία». 

«Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό θα είναι κάτι τέτοιο για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας», υπογράμμισε ο κ. Καρκαλούσος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Καθηγήτρια Πιάνου και Μουσικής Προπαιδείας, Σωτηρία Λεβαντή, για την άψογη συνεργασίας τους όλα αυτά τα χρόνια, για το ενδιαφέρον της και για τη θετική ενέργεια που εκπέμπει, η οποία είναι τόσο σημαντική για τη μουσική διδασκαλία. 

Η καθηγήτρια Σωτηρία Λεβαντή ευχαρίστησε τους γονείς των μαθητών για την παρουσία τους και τη στήριξη που τους προσφέρουν. 

Στο Ρεσιτάλ Πιάνου, 23 μαθητές ερμήνευσαν σόλο ή σε ντουέτα, 29 κλασικά και σύγχρονα έργα για πιάνο, ξένα και ελληνικά, ορισμένα εκ των οποίων με τη συνοδεία του φλάουτου της Σοφίας Χατζή, και αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας του Δημοτικού Ωδείου και το ταλέντο τους, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Εντυπωσιασμένο έδειξε το κοινό και από την αξιόλογη ερμηνεία (τραγούδι και πιάνο) των Βενετία Λουκά και Εβίτα Σοφογιάννη του τραγουδιού «Beauty and the Beast». 

Στο τέλος της εκδήλωσης η καθηγήτρια Σωτηρία Λεβαντή απένειμε Επαίνους Εξαιρετικής Επίδοσης και Επιμέλειας σε όλους τους σπουδαστές της Τάξης Πιάνου και τη σπουδάστρια της Τάξης Φλάουτου.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 




























Δείτε κι ένα χαρακτηριστικό live

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου