Μεγαλόπρεπη και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης η περιφορά της Εικόνας των Αγίων Πάντων στο Άγιο Νεκτάριο Άνω Λιοσίων











Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων Πάντων στον Άγιο Νεκτάριο Άνω Λιοσίων.

Η περιφορά της Εικόνας τελέστηκε με προπομπό την Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής που χάρισε στην πολυπληθή Λιτάνευση ξεχωριστή λαμπρότητα και τον εορταστικό τόνο. 
Την παραμονή της εορτής των Αγίων Πάντων το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου, τελέστηκε ο Μέγας Εότριος Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Κόκλα. 

Ανήμερα της εορτής την Κυριακή 11 Ιουνίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα. 
Μετά την μεγαλόπρεπη Περιφορά όλοι παρακάθησαν στην Γενική Τράπεζα Αγάπης με φιλόξενο οικοδεσπότη τον εφημέριο του Αγίου Νεκταρίου Μηνά Αλεξιάδη, ο οποίος φρόντισε ώστε να μην λείψει τίποτα από κανέναν.
Το ίδιο απόγευμα οι θρηκσευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον Παρακλητικό Κανόνα των Αγίων μετά θείου Κυρήγματος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα












































Ιδού και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου