Επεισόδια στο υπουργείο Εσωτερικών - Εργαζόμενοι των ΟΤΑ επιτέθηκαν στον Γιώργο Πατούλη


Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης (22/06/2017) έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της μαζικής πορείας των εργαζομένων στους δήμους, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ
Διαδηλωτές ξήλωσαν τα ρολά στην είσοδο του υπουργείου, άδειασαν σακούλες με απορρίμματα και έβαλαν φωτιές.
«Στο στόχαστρο» βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τον οποίο οι διαδηλωτές προπηλάκισαν κατά την άφιξή του.
Συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι των δήμων επιτέθηκαν φραστικά, αλλά και με ρίψη αντικειμένων, στον κ. Πατούλη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ και να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) ζητά την επίλυση του θέματος των συμβασιούχων των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων.
Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ, που πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμηνύει στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί «ούτε μία απόλυση συμβασιούχου».
«Οι προσδοκίες τριών ετών που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορούν να σβηστούν μέσα σε μία στιγμή και τόσο εύκολα», αναφέρει, προσθέτοντας πως «η επικοινωνιακή τακτική για δήθεν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχει ως μόνο σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, που βλέπουν την απόλυση "προ των πυλών"».
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr
Δείτε το βίντεο:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου