Βούλιαξε το αμφιθέατρο “Βορεινό” στην Παραδοσιακή βραδιά της Ζωφριάς














Οι ανησυχίες της δραστήριας Προέδρου του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελίας Κωβαίου δεν επιβεβαιώθηκαν... Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Νησιώτικη Βραδιά που ήταν να γίνει το προηγούμενο Σάββατο 17 Ιουνίου μετατέθηκε για την Πέμπτη 22 Ιουνίου λόγω βροχής, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα γεμίζοντας ασφυκτικά το αμφιθέατρο που πλημμύρισε από μουσικές κι Ελληνική Παράδoση. 

Την εκδήλωση άνοιξε καλωσορίζοντας άπαντες η Πρόεδρος Ευαγγελία Κωβαίου η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και την Δημοτική Αρχή για την στήριξή της και στην συγκεκριμένη παραδοσιακή βραδιά. Ευχαρίστησε επίσης τον κόσμο κάθε ηλικίας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου καθώς και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και άλλων Πολιτιστικών Φορέων της πόλης που έδωσαν ηχηρό “Παρών”. 

Η Ευαγγελία Κωβαίου στάθηκε ιδιαίτερα στο πολύτιμο έργο των Συλλόγων της πόλης, επισημαίνοντας ότι βγάζουν προς τα έξω τον πολιτισμό και το καλό πρόσωπο του τόπου. Δεν παρέλειψε επίσης να απευθύνει ιδιαίτερες και ονομαστικές ονομασίες στους χορηγούς του Συλλόγου που πρόσφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά. 

Η Πρόεδρος εξάλλου κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού η “ΠΑΡΝΗΘΑ” Γιώργο Μαυροειδή, ώστε να απονείμει μετάλλια στου πρωταθλητές του Σκάκι οι οποίοι διακρίθηκαν στο 2ο Τουρνουά Rabbit. Στο σημείο αυτό άλλωστε έδωσε τα συγχαρητήρια της για την πετυχημένη αθλητική διοργάνωση τόσο στον Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου “Τριαντάφυλλος Σιαπέρας” Γιώργο Ζαχουλίτη, όσο και στον άοκνο προπονητή των παιδιών Θοδωρή Αγραπίδη που εργάζεται εδώ και χρόνια για την εκπαίδευσή τους, αφιλοκερδώς. 

Όσο για τον Γιώργο Μαυροειδή ανέβασε μαζί του στην σκηνή και την αξιαγάπητη χοροδιδάσκαλο της Ζωφριάς Αργυρώ Σπηλιοπούλου, την οποία και συνεχάρη για την εξαίσια δουλειά της, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως τα δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χορών θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά. Απευθυνόμενος επίσης στα μέλη και στην Πρόεδρο του Συλλόγου επεσήμανε πως η συνεργασία τους είναι άψογη από κάθε άποψη και ότι η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο ίδιος προσωπικά θα εξακολουθήσουν την ολόπλευρη στήριξη του Πολιτισμού και των Συλλόγων. 

Στον επιγραμματικό του χαιρετισμό που ακολούθησε, καθώς ο Δήμαρχος έφτασε λίγο αργότερα ο Χρήστος Παππούς δεν θέλησε να κουράσει τον κόσμο κι έτσι το μόνο που έκανε ήταν να δώσει τα θερμά του συγχαρητήρια για το έργο τους στην Πρόεδρο και στα μέλη του Συλλόγου ευχόμενος σε όλο τον κόσμο να έχει καλή διασκέδαση κι ένα όμορφο καλοκαίρι. 

Από κει και ύστερα το λόγο είχαν οι μουσικές και οι χοροί, με τα μικρά αλλά και μεγάλα χορευτικά του Συλλόγου της Ζωφριάς να πρωταγωνιστούν υπό τους παραδοσιακούς ήχους και τις υπέροχες ερμηνείες του Νίκου Οικονομίδη και της Κυριακής Σπανού. 

Τα μικρά χορευτικά ενθουσίασαν με την εξαίσια εμφάνισή τους ενώ ακολούθησε το...”βαρύ πυροβολικό” με τους ενήλικες που παρουσίασαν αγαπημένα ελληνικά ακούσματα από Κύθηρα και Καπαδοκία. 

Εν συνεχεία και μέχρι αργά τη νύχτα το γλέντι κράτησε καλά για όλο τον κόσμο με τους Νίκο Οικονομίδη και Κυριακή Σπανού να κάνουν αυτό ακριβώς, που είχαν υποσχεθεί... Χάρισαν στον κόσμο μια γνήσια νησιώτικη βραδιά μέσα από ... θαλασσινά περάσματα! 

Και του χρόνου!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κεφάτη βραδιά































































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου