Με λαμπρότητα η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Λουκά Άνω Λιοσίων




Με λαμπρότητα και ευλάβεια πραγματοποιήθηκαν το διήμερο Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, οι λατρευτικές εκδηλώσεις του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του αφιερωμένου στον Άγιο Λουκά.

Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου, πλήθος πιστών κατέκλισε το παρεκκλήσι, όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρα. Το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά αρτοκλασία, ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου συνοδεία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθους πιστών. 

Μετά τη λιτάνευση της ιερής εικόνας ο πατήρ Νικόλαος Κοτίνης αναφέρθηκε εν συντομία στο βίο του Οσίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας και Ιατρού, ενώ ο Πρωτοπρεσβύτερος Κανέλλος Αδαμόπουλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καμπόλη, Αναπληρωτή Δήμαρχο Νίκο Χατζητρακόσια και Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Καραϊσκάκη, καθώς και το πλήθος πιστών που τίμησαν με την παρουσία τους τις λατρευτικές εκδηλώσεις.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με παράκληση.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 












0 comments:

Δημοσίευση σχολίου