Θεατρική έκπληξη θερινού αποχαιρετισμού από τον Σύλλογο Επτανησίων Φυλής




Με μια καταπληκτική παράσταση που επικεντρώθηκε στη δύναμη της φιλίας και της αγάπης, ευχήθηκε καλό καλοκαίρι στα μέλη και τους φίλους του, ο σύλλογος Επτανησίων και φίλων του Δήμου Φυλής. Στο ερώτημα, τίτλο της παράστασης «Τι μπορεί να συμβεί λίγο πριν τις δώδεκα τα μεσάνυχτα» τις απαντήσεις έδωσε με μεγάλη επιτυχία η Ιωάννα Σουλιώτη η οποία έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην παράσταση. 

Η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Δελαπόρτα, είχε κάθε λόγο να είναι περήφανη και χαρούμενη αφού η σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια ήταν η κόρη της. Ως καλή οικοδέσποινα υποδέχθηκε με χαμόγελο και καλωσόρισε, το βράδυ της Κυριακής (9-7-2017) τους παριστάμενους, στο 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων. Στο σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε το Δήμο και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» και ιδιαιτέρως το Γιώργο Μαυροειδή για τη στήριξη του, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου «που είναι δίπλα» στο σύλλογο.

Η παράσταση κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος, αφού εμπεριείχε έντονο το στοιχείο της αγωνίας. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην κυριολεξία μέσα από την παράσταση, αφού η καλά στοχευμένη επιλογή της μουσικής επένδυσης του έργου κρατούσε το θεατή απερίσπαστο στην ατμόσφαιρα του έργου. Υπό τους επιβλητικούς ήχους των Τσαϊκόφσκι και Μπαχ και την περιγραφικότητα της μουσικής του Βιβάλντι η σκηνοθέτις κατάφερε τελικά και την εικαστική αποτύπωση των σκηνών μέσα από την μουσική. Παράλληλα την πρωταγωνίστρια συνόδευε ζωντανά με την κιθάρα της η Ελπίδα Παπανικολάου ενώ η αφηγήτρια Μαρκέλα Ζώη με την παραστατική της αφήγηση, μετέτρεψε το έργο της Ιωάννας Σουλιώτη σε μια διαδραστική εμπειρία θεάτρου, μέσω της οποίας η σκηνοθέτις κατάφερε τελικά να εμπλέξει συναισθηματικά και να αφυπνίσει το κοινό της. 

Εκτός από την Ιωάννα Σουλιώτη που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, έπαιξαν οι Δημήτρης Πούλης, Κατερίνα Τραχανή, Μαρία Μπούσκου, Θεοδώρα Μπούσκου και Μαρία Πουρνάρα ενώ την πρωταγωνίστρια πλαισίωσαν και οι λιλιπούτιες ηθοποιοί Ελένη Πούλη, Κατερίνα Καραϊσκάκη και Αγγελική Σελίτα.

Λίγα λόγια για το έργο: Η Νύμφη του δάσους Αγάπη, χάριν ενός έρωτα ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να αποκτήσει ζωή και να μπει στον κόσμο των ανθρώπων. Παρά τις παραινέσεις των δικών της ανθρώπων, να μείνει στην ασφάλεια της αγαλμάτινης ύπαρξής της αυτή καταφεύγει στον κακό μάγο του δάσους. Ζητάει να της δώσει το μαγικό φίλτρο που θα της χαρίσει ζωή και αυτός της ζητά ως αντάλλαγμα την καρδιά και τις μνήμες της. «Αν σε τρεις μήνες δεν έχεις καταφέρει να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, θα πάψεις να θυμάσαι, δεν θα μπορείς να αγαπάς, θα ξεχάσεις τους αγαπημένους σου. Επιμένεις να σου δώσω το φίλτρο»; τη ρώτησε ο μάγος. Η Αγάπη χωρίς δεύτερη σκέψη ήπιε το μαγικό φίλτρο και μεταμορφώθηκε σε μια εγωίστρια, κακιά, υπεροπτική, ωραιοπαθή αρχόντισσα που διοικούσε με άδικο τρόπο το βασίλειό της. Λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία και χάσει τα πάντα ο κακός μάγος ζητάει να την παντρευτεί έχοντας στο μυαλό του ότι θα της πάρει και τα πλούτη της, εκτός από την καρδιά και τις μνήμες της. Η Αγάπη δέχεται την πρόταση γάμου και ορίζει τους αρραβώνες στην εκπνοή του χρόνου που έχει για να κερδίσει η να χάσει τα πάντα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα αυτοί που την αγαπούν, την ξυπνούν από το λήθαργό της και αυτή αρχίζει να θυμάται με αποτέλεσμα να αναθεωρήσει και να διορθώσει τα λάθη και τις αδικίες και να κερδίσει πίσω την καρδιά, τις μνήμες της και τη ζωή της.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα




























Ιδού κι ένα χαρακτηριστικό live απόσπασμα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου