Σημαντικό περιβαλλοντικό έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση της Χασιάς


Το νέο μεγάλο περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 2.575.505,92 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Κτιρίων και υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Φυλής εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουλίου. 

Η νέα προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής αφορά σε ένα έργο με μεγάλη περιβαλλοντική σημασία δηλαδή στην ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοτέλεια και ανάπτυξη συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας δημοτικών κτιρίων, σχολικών συγκροτημάτων – οδών κ.λ.π. με σκοπό την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού κόστους για το Δημοτικό Διαμέρισμα Φυλής. 

Σκοπός του έργου είναι να μειώσει το ενεργειακό κόστος των κτιρίων της Φυλής και την τροφοδότησή τους με ανανεώσιμη ενέργεια, κυρίως με φωτοβολταϊκά.

Η έγκριση της σύναψης και των όρων της νέας προγραμματικής σύμβασης εγκρίθηκε καταρχήν από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2017 κι εν συνεχεία ήρθε προς έγκριση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής. 

Την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Σχίζας. 

Στο παρακάτω ολιγόλεπτο video  ακολουθεί η εισήγησή του

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου