Δικαιολογημένα έσυρε τα εξ αμάξης στον Μπουραΐμη ο Παππούς

Δ. ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ- ΧΡ. ΠΑΠΠΟΥΣ

Το ζήτημα που προέκυψε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουλίου 2017, με τα δρομολόγια του προαστιακού είναι γνωστό. Εξίσου γνωστά είναι τα προβλήματα που προκαλεί στο επιβατικό κοινό των Άνω Λιοσίων.
Ο Δήμος Φυλής απευθύνθηκε, αμέσως, στους αρμοδίους, δηλαδή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στο Υπουργείο Υποδομών. 
Όπως τεκμηριωμένα έγραψε ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ, αντέδρασε την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 που μαθεύτηκε ότι τα Άνω Λιόσια δεν είναι τερματικός σταθμός στη γραμμή ΣΚΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Και την αμέσως επομένη ο Δήμαρχος με έγγραφα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον Υπουργό και τους Βουλευτές ζήτησε να δοθεί λύση. Μάλιστα την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 επισκέφθηκε τα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έθεσε το πρόβλημα πρόσωπο με πρόσωπο. 
Κι ενώ ο κόσμος αγωνιούσε και ο Δήμαρχος προσπαθούσε, ο Μπουραΐμης βρήκε αφορμή να ξεμυτίσει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας όπου τον έχει καταχωνιάσει με το έργο της η διοίκηση Παππού. Εξέδωσε μια συκοφαντική ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων προσβάλει τη δικαιοσύνη, εμφανίζοντάς την ως υποχείριο της κυβέρνησης.
Με την ανακοίνωση επιχειρεί να φορτώσει στο Δήμαρχο την ευθύνη για την αλλαγή του σχεδιασμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρόλο που γνωρίζει ότι δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα. Μάλιστα, λες και απευθύνεται σε αμνήμονες, προσπαθεί να ιδιοποιηθεί την κατασκευή του σταθμού του Ζεφυρίου, που δρομολογήθηκε από τον πρώην Υπουργό Θανάση Μπούρα, κατόπιν αιτήματος της πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου Φωτεινής Γιαννοπούλου. Το πιο αστείο είναι ότι ο άνθρωπος που διέλυσε το Δήμο υποστήριξε ότι είχε έτοιμη λύση για το συγκοινωνιακό, την οποία, φυσικά, ουδέποτε εφάρμοσε.
Αυτή η υποκριτική εμπρηστική επιστολή που διαστρεβλώνει την αλήθεια και υποδαυλίζει τις κραυγές των ακραίων στοιχείων του Δήμου, που πάντα αναζητούν ευκαιρίες για επαναστατική γυμναστική ήταν η αιτία της «έκρηξης» του Χρήστου Παππού στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος που άφησε το Δήμο με βουνά σκουπιδιών στους δρόμους, με τους εργαζόμενους απλήρωτους, με 484 εκατ. ευρώ χρέος προς το δημόσιο, με απλήρωτους προμηθευτές και δικαιούχους αποζημιώσεων, με έργο μηδέν και με τον εισαγγελέα διαφθοράς να ερευνά το πόρισμα του ορκωτού ελεγκτή για τρύπα 8 εκατ. ευρώ στους απολογισμούς των δύο από τις τέσσερις χρονιές του Μπουραΐμη στο Δήμο, ζητάει τα ρέστα.
Εγκαλεί τον Παππού που νοικοκύρεψε το Δήμο, για ένα θέμα που όχι μόνο είναι αναρμόδιος να λύσει, αλλά έχει κάνει σοβαρές κινήσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στο σταθμό του σταθμού του προαστιακού στα Άνω Λιόσια. Απελευθέρωσε χώρους για στάθμευση και ετοίμασε μελέτες για τη μεταφορά του κορμού των λεωφορείων στο συγκεκριμένο σημείο.
Θα έπρεπε λοιπόν να ήταν πραγματικός «γκουρού» ο Παππούς για να μην αντιδράσει μπροστά σε αυτό το απύθμενο θράσος που υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας. Γι’ αυτό πήρε «παραμάζωμα» τον Μπουραΐμη. Μπορεί να μην είναι κομψή η φράση ότι ο πρώην Δήμαρχος άφησε το Δήμο «μπουρδέλο», αλλά είναι απόλυτα αληθινή. Τόσο που θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν για τον παραλληλισμό τα περί ων ο λόγος…ευαγή ιδρύματα. Γιατί, όντως, αποτελούν πρότυπα λειτουργίας μπροστά στο Δήμο της εποχής του Μπουραΐμη.
Δεν παρεξηγούμε λοιπόν τον Παππού που είπε την αλήθεια, με το δικό του αυθόρμητο τρόπο. Και θυμίζουμε στους θιασώτες της ευπρέπειας ότι «δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, αλλά χυδαίοι άνθρωποι», όπως είχε πει από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο σπουδαίος ποιητής και πατριώτης Λορένζος Μαβίλης. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου