Ρεκόρ χρηματοδότησης του Δήμου Φυλής από την Περιφέρεια Αττικής

  • ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΦΘΕΙ 15 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  • ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΗΣ

Με ένα νέο μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 2.575.505,92 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), συμπληρώνει ο Δήμος Φυλής τον αριθμό των 15 προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια Αττικής.
Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που κατατάσσει το Δήμο Φυλής στην πρώτη θέση, μεταξύ των Δήμων της Αττικής, στη χρηματοδότηση έργων από την Περιφέρεια. Κάτι που οφείλεται στην πολιτική βούληση της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου να στηρίξει το Δήμο Φυλής, αλλά και στην ετοιμότητα των υπηρεσιών του τελευταίου που όχι μόνο έχουν υποβάλει, μέσα στην τελευταία διετία, πληθώρα ώριμων μελετών στην Περιφέρεια, αλλά έχουν κατορθώσει, χάρη στο συντονισμό των υπηρεσιών των δύο φορέων, να τις μετατρέψουν σε προγραμματικές συμβάσεις και να τις προωθούν με ταχείς ρυθμούς για δημοπράτηση.
Η νέα προγραμματική σύμβαση αφορά σε ένα έργο με μεγάλη περιβαλλοντική σημασία δηλαδή  στην ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοτέλεια και ανάπτυξη συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  δημοτικών κτιρίων, σχολικών συγκροτημάτων – οδών κ.λ.π. με σκοπό την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού κόστους για το Δημοτικό Διαμέρισμα Φυλής.
Σκοπός του έργου είναι να μειώσει το ενεργειακό κόστος των κτιρίων της Φυλής και την τροφοδότησή τους με ανανεώσιμη ενέργεια, κυρίως με φωτοβολταϊκά.
Η έγκριση της σύναψης και των όρων της νέας προγραμματικής σύμβασης πρόκειται να τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2017 κι εν συνεχεία θα έρθει προς έγκριση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής.
Την εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου