Πανηγυρική δικαίωση Παππού η επίσκεψη Σπίρτζη στο Ζεφύρι για τον Προαστιακό

Πανηγυρική δικαίωση για το Δήμαρχο Χρήστο Παππού αποτέλεσε η επίσκεψη του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 στον Προαστιακό του Ζεφυρίου.
Η προσήλωση του Δημάρχου στο διάλογο με τους συντεταγμένους φορείς της Πολιτείας και η άρνησή του να συνταχθεί με το λαϊκισμό και την ψηφοθηρία, απέφερε την προσωρινή εξυπηρέτηση των κατοίκων με λεωφορεία αλλά κυρίως τις δημόσιες δεσμεύσεις του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Θανάση Βούρδα για συνολική αναβάθμιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης στο Δήμο Φυλής από τα μέσα σταθερής τροχιάς.
Ειδικότερα ο Υπουργός επανέλαβε τα συμφωνηθέντα στο Υπουργείο Υποδομών, τα οποία ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από το Δήμο Φυλής. Δεσμεύθηκε ότι από τον Δεκέμβριο που θα ολοκληρωθούν τα έργα θα επαναληφθούν όλα τα δρομολόγια και μάλιστα υπερθεμάτισε, μιλώντας για πύκνωσή τους.
Πρόσθεσε ακόμα ότι η Πολιτεία θα αναλάβει το κόστος ανάπλασης στις περιοχές που έχουν επιβαρυνθεί από τη διέλευση των γραμμών του σιδηροδρόμου, ανοίγοντας το δρόμο υλοποίησης του αιτήματος του Δήμου Φυλής για λειτουργία του κορμού των λεωφορείων του ΟΑΣΑ και για απελευθέρωση νέων χώρων στάθμευσης.
Μετά την ομιλία του Υπουργού ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Βούρδας δήλωσε ότι γίνεται αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Φυλής για την προσωρινή σύνδεση του σταθμού των Άνω Λιοσίων με το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας αλλά και με το Αεροδρόμιο των Σπάτων με λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του Δημάρχου Χρήστου Παππού και του Αντιδημάρχου Μιχάλη Οικονομάκη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ Γιάννη Σκουμπούρη, την Τρίτη 1η Αυγούστου, τέθηκε επίσης θέμα επιμήκυνσης των δρομολογίων της προσωρινής γραμμής ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ μέχρι τις 10 το βράδυ, επέκτασης μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας  αλλά και πύκνωσης των δρομολογίων.
Υποδεχόμενος την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών ο Δήμαρχος απηύθυνε καλωσόρισμα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά τις δεσμεύσεις του Υπουργού θα αναβαθμιστεί η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του Δήμου Φυλής. Δεν παρέλειψε, μαζί με τις ευχαριστίες του στον Υπουργό να ευχαριστήσει τη Φωτεινή Γιαννοπούλου και τους προηγούμενους Δημάρχους του Ζεφυρίου που συνέβαλαν ώστε να γίνει πράξη το όραμα των κατοίκων του Ζεφυρίου.



















































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου