Μήνυμα ενότητας από Παππού για να γίνει η Φυλή προμετωπίδα της ανάπτυξης του Δήμου


Μήνυμα ενότητας για να αποτελέσει η Δημοτική Ενότητα Φυλής την προμετωπίδα της ανάπτυξης του Δήμου, απηύθυνε, μιλώντας ανήμερα του πανηγυριού της Φυλής, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
Αφήσαμε πίσω το ζοφερό παρελθόν και τώρα πρέπει όλοι να αναζητήσουμε αυτά που μας ενώνουν, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλή, ο οποίος, το πρωί της ίδιας μέρας, τίμησε όλους τους πρώην Δημάρχους, Κοινοτάρχες, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους για την προσφορά τους.
Κάνοντας ένα σύντομο σπολογισμό της τριετούς θητείας του στο Δήμο Φυλής ανέφερε τους τρεις βασικούς άξονες που υπηρετούν την καθιέρωση της Φυλής ως προορισμού, με σκοπό να αξιοποιηθεί ο φυσικός και αρχαιολογικός της πλούτος, αλλά και «η βαριά βιομηχανία της ψυχαγωγίας και εστίασης που με αίμα και ιδρώτα δημιούργησαν οι συμπολίτες μας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Οι άξονες αυτοί είναι τα έργα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα έργα υποστήριξης της τουριστικής υποδομής και τα έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων. 
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ολοκλήρωση της αποχέτευσης ακαθάρτων, επισημαίνοντας ότι προσβάλει τους κατοίκους της Φυλής να εξυπηρετούνται, εν έτει 2017, από βόθρους.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλία του Δημάρχου Φυλής:   

Συνδημότισσες και συνδημότες,  φίλοι και φίλες, τιμάμε και φέτος, με τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων τη μνήμη της Παναγιάς στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.
Στη ιστορική Φυλή, που έχει αφοσιωθεί ολόψυχα στη λατρεία της Υπεραγίας Θεοτόκου, με το ιστορικό Μοναστήρι της Μονής Κλειστών  και με τον περικαλλή Ιερό Ναό που οι ευσεβείς κάτοικοι έχουν αφιερώσει στην Κοίμησή της.
Στη Φυλή όπου λιτανεύεται με ευλάβεια εδώ και αιώνες η Εικόνα της και όπου ασκεί τα  καθήκοντα του με Θεία Φώτιση  ο αγαπητός και σεβαστός σε όλους μας παπα Δημήτρης.
Φίλες και φίλοι, δεν είναι υπερβολή ότι η συμπαράσταση της Παναγίας βοήθησε τη Φυλή στην ιστορική της διαδρομή. Η Χάρη της, μαζί με την εργατικότητα των ανυπότακτων κατοίκων της   την έχει κάνει μια σύγχρονη πόλη.
Έλεγα το πρωί απονέμοντας,  ως Δήμαρχος του ενοποιημένου Δήμου Φυλής,  τιμητικές διακρίσεις στους ανθρώπους που πρόσφεραν το καλύτερο σε αυτό τον τόπο, ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε το έργο τους. Τόνισα, χωρίς να κομπάσω, ότι έχουμε υποχρέωση να τους ξεπεράσουμε για να κάνουμε τη Φυλή αυτό που της αξίζει.
Να την αναδείξουμε σε προμετωπίδα της αναπτυξιακής προσπάθειας του Δήμου μας. Να την καταστήσουμε τουριστικό προορισμό γιατί την έχει προικίσει πλουσιοπάροχα η Φύση και η Ιστορία. Να αξιοποιήσουμε την βαριά βιομηχανία της ψυχαγωγίας και της εστίασης που με αίμα και ιδρώτα δημιούργησαν οι συνδημότες μας. Σε αυτό έχουμε εστιάσει την προσπάθειά μας ως διοίκηση του Δήμου με συγκεκριμένα έργα:
-Δημοπρατήσαμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το έργο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, που θα εξασφαλίσει την πρόσβαση σε όλα τα μοναστήρια και στα εκκλησάκια του Δήμου, με σκοπό την τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού.
-Συνάψαμε σύμβαση για την τουριστική προβολή της Φυλής και στο πλαίσιο της εφαρμογής της προβάλαμε, τον περασμένο Ιούνιο,την παράδοση και την τοπική γαστρονομία μέσα από το κανάλι της Βουλής.
-Δημοπρατήσαμε προγραμματική σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμο Δημοσίου Δικαίου για την ανάδειξη της Φυλής σε πόλη της Δημοκρατίας, με αφορμή την κατάλυση του τυραννικού καθεστώτος των Τριάκοντα Τυράννων από το Στρατηγό Θρασύβουλο,  ορμητήριο του οποίου αποτέλεσε το ιστορικό Φρούριο Φυλής.
-Αποτυπώσαμε χαρτογραφικά, με τη βοήθεια του Τεχνικού Γραφείου του Σάββα Σάββα, το αρχαίο Φρούριο και προωθούμε τη σύνταξη μελέτης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την αποκατάσταση του αρχαίου Φρουρίου Φυλής, αλλά και την διευκόλυνση της επισκεψιμότητας σε αυτό.
-Υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με την Αρχαιολογική υπηρεσία, με την Περιφέρεια και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την αποκατάσταση του παλιού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος αποτελεί μεταβυζαντινό Μνημείο.
Παράλληλα στηρίζουμε την τουριστική υποδομή με ανακατασκευή του ηλεκτροφωτισμού στη νησίδα της Λεωφόρου Φυλής, στην είσοδο της πόλης, συντήρηση της παιδικής χαράς και συντήρηση του οδικού δικτύου, με ασφαλτόστρωση δρόμων της δημοτικής ενότητας Φυλής, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.
Φίλες και φίλοι, θα ήταν προσβολή προς τους κατοίκους αυτής της ιστορικής πόλης να στερούνται ενός σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων, όπως όλες οι πόλεις του Λεκανοπεδίου αλλά και της επαρχίας. Να εξυπηρετούνται, εν έτει 2017, από βόθρους. Για το σκοπό αυτό ρίξαμε το βάρος μας στην ολοκλήρωση της αποχέτευσης ακαθάρτων:
-Ολοκληρώσαμε, μαζί με την ανάπλαση, την αποχέτευση ακαθάρτων στην περιοχή του Αγίου Πέτρου.
-Διευκολύναμε τις συνδέσεις καταστημάτων και κατοικιών στο υπάρχον δίκτυο ακαθάρτων μειώνοντας δέκα φορές κάτω την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο.
-Υλοποιούμε, σήμερα,  το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Πηγή , προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ.
-Δημοπρατήσαμε την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Φυλής προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ.
Πέρα από τα παραπάνω, στόχος μας είναι η αναβάθμιση των υποδομών που διαθέτει η πόλη και για το σκοπό αυτό ασφαλτοστρώσαμε δρόμους, κατασκευάσαμε πεζοδρόμια και συντηρήσαμε τα σχολεία.
-Προωθούμε επίσης την ανέγερση σύγχρονου Παιδικού Σταθμού, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, στη θέση ΖΑΪΤΩ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
-Παράλληλα, βλέποντας μπροστά, δρομολογήσαμε, με την Περιφέρεια Αττικής, ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ που θα αναβαθμίσει ενεργειακά τη Δημοτική Ενότητα Φυλής, με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα δημοτικά κτίρια και λαμπτήρων LED στο δημοτικό φωτισμό.
-Τέλος, 17 ολόκληρα χρόνια μετά το σεισμό του ’99 αποκαταστήσαμε το Δημαρχείο και την Πλατεία Φυλής που είχε κατασκευάσει ο αείμνηστος Νικόλαος Λιάκος.
Φίλες και φίλοι, θεώρησα χρήσιμο, μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών, να κάνω αυτό το μικρό απολογισμό,  με μοναδικό σκοπό να συσπειρωθούμε όλοι για την επίτευξη του κοινού μας στόχου,  που δεν είναι άλλος από την οικονομική, περιβαλλοντική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.
Σας διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί στο ρόλο που του έχει αναθέσει η κοινωνία. Να πραγματοποιήσει τα δημόσια έργα που θα βοηθήσουν την τοπική οικονομία να πάρει μπροστά.
-Παράλληλα θα δώσει χείρα βοηθείας στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από την κρίση, ώστε να ορθοποδήσουν.
-Θα στηρίξει τα νιάτα της πόλης, προωθώντας την αριστεία και εξασφαλίζοντας θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης στο Δήμο.
Θέλουμε, όπως κι εσείς, ένα Δήμο που θα στηρίζει τις πρωτοβουλίες των πολιτών.  Που δεν θα τους καταδυναστεύει, κρατώντας τους ομήρους ενός δημοκεντρικού συστήματος. Που δεν θα τους ξεχωρίζει σε δικούς μας και άλλους, σε ντόπιους και ξένους.
Θέλουμε με απλά λόγια, να προχωρήσουμε, ενωμένοι, μπροστά. Να σβήσουμε τα λίγα που πιθανώς μας χωρίζουν και να έχουμε βάση μας τα πολλά που μας ενώνουν. Και μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας. Να κάνουμε όλες και όλοι μαζί το όραμα πράξη.  Το παρελθόν, το μίζερο παρελθόν ήδη το έχουμε αφήσει πίσω. Παλέψαμε, αγωνιστήκαμε και δημιουργήσαμε ένα ισχυρό δήμο. Βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία  και  ελπίδα  Και βάζουμε τη σφραγίδα της επιτυχίας, τη σφραγίδα της σιγουριάς,  τη δική σας σφραγίδα!!!
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε τα τρία χρόνια που έχω τη τιμή να σας εκπροσωπώ. Και ανταποδίδω την εμπιστοσύνη σας και την αγάπη σας με μόνιμο και διαρκή αγώνα για ένα σύγχρονο, ισχυρό δήμο.
-Γιατί η δική σας αγάπη μου έδωσε τη δύναμη να ξεπεράσω όλα τα εμπόδια που βρήκα.
-Γιατί η δική σας εμπιστοσύνη με έκανε πιο δυνατό και όλη η αυτοδιοίκηση μιλάει για το δήμο Φυλής που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ και έχει πάρει τα περισσότερα έργα από όλους τους δήμους της Ελλάδας.
Η χάρη της Παναγιά μας να μας φωτίζει και να μας καθοδηγεί.
Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους.
Χρόνια Πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν, μα πάνω απ’ όλα Χρόνια Πολλά στο δήμο μας, το Δήμο Φυλής.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου