Εξαιρετική η εμφάνιση των χορευτικών των Πολιτιστικών Συλλόγων στα ΖΕΦΥΡΕΙΑ








Δυναμικά ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των ΖΕΦΥΡΕΙΩΝ 2017 την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με τα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων της περιοχής να ανοίγουν το εορταστικό 5νθήμερο, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθος κόσμου.

Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου σήμανε την έναρξη του προγράμματος της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων των ΖΕΦΥΡΕΙΩΝ, που είναι αφιερωμένες προς τιμήν της Παναγίας Γοργοεπηκόου (Γρηγορούσα) και πραγματοποιούνται επί σειρά ετών στο Ζεφύρι. Υπό τη συνοδεία της ορχήστρας του Νίκου Φιλιππίδη, η Χορωδία του ΚΑΠΗ εκτέλεσε άψογα παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας.

Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήραν τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Πελοποννησίων Ζεφυρίου και Ηπειρωτών Ζεφυρίου, του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής, «Πάρνηθα», τα οποία παρουσίασαν ένα εξαιρετικό δείγμα της χορευτικής τους δουλειάς, υπό τη συνοδεία της ορχήστρας του Νίκου Φιλιππίδη. 

Το πολιτιστικό πρόγραμμα έκλεισε με την εξαιρετική εμφάνιση του χορευτικού του Συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου, που παρουσίασε κρητικούς χορούς υπό τους ήχους της λύρας του Γιάννη Μακρυδάκη, του λαούτου του Δημήτρη Ράπτη και των κρουστών του Νίκου Κανέλλου. Η βραδιά κορυφώθηκε με παραδοσιακό γλέντι για το κοινό με μουσική και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. 

Νωρίτερα, ο «οικοδεσπότης» των εκδηλώσεων, Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, η Δημοτική Ενότητα και η Ένωση Γονέων Ζεφυρίου βράβευσαν τους μαθητές της περιοχής που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους αθλητές της πάλης που διακρίθηκαν σε πρωταθλήματα.

Η βραδιά συνεχίστηκε ως τις μικρές ώρες με γνήσιο παραδοσιακό γλέντι στο οποίο συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας συμμετείχε όλος ο κόσμος. 

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ 















































































Ιδού κι ένα μικρό Video με την χορωδία του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου που άνοιξε την λαμπερή βραδιά



Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται απόψε το βράδυ, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και τη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου με ερμηνευτές τους Στέλιο Διονυσίου και Ζωή Παπαδοπούλου.

Αύριο, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με δράσεις ανακύκλωσης για μικρούς και μεγάλους με το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ενώ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί event Γυμναστικής και θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Μανωλάκης ο Βομβιστής» με τη χορηγία της Περιφέρειας Δ. Αττικής.

Τέλος, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η παιδική θεατρική παράσταση «Οι καλύτεροι μου φίλοι» στο θέατρο «Ζήκα» στο Ζεφύρι (Αλαμάνας 26).

Να σημειωθεί ότι όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων στο χώρο του Πάρκου «Κώστας Λιάρος» λειτουργούν Έκθεση των Εικαστικών Τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου Ζεφυρίου, Έκθεση Βιβλίου και Περίπτερα των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ενώ θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου