Τίμησε τους Ηπειρώτες του Δήμου Φυλής ο Παππούς

... την αδελφοποίηση με το Δήμο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" Άρτας ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 επεφύλαξε στον Δήμαρχο "Γεωργίου Καραΐσκάκη" Άρτας Περικλή Μίγδο θερμή υποδοχή


Με μια αδελφοποίηση που αναδεικνύει ιδιαίτερους συμβολισμούς τίμησε το Ηπειρώτικο στοιχείο των Άνω Λιοσίων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Ο Δήμαρχος πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο (30-10-2017) την αδελφοποίηση ο Δήμου Φυλής με το Δήμο "Γεωργίου Καραϊσκάκη" Άρτας, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για δύο Δήμους με κοινά χαρακτηριστικά. Όμως το σημαντικότερο είναι η αναγνώριση της προσφοράς των Ηπειρωτών στην ανάπτυξη των Άνω Λιοσίων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε επίσημο κείμενο του Δήμου Φυλής:
«Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη είναι, όπως και ο Δήμος Φυλής, ένας ιστορικός Δήμος με παρόμοια φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Επίσης διαθέτει ένα πολύ σημαντικό, πληθυσμιακά και πολιτιστικά, κομμάτι δημοτών Ηπειρώτικης καταγωγής που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου. Το τμήμα αυτό του πληθυσμού λειτουργεί, εν δυνάμει, ως συνδετικός ιστός μεταξύ των Δήμων» τόνισε στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Φυλής.

Η πρωτοβουλία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι ο Δήμος «Γεωργίου Καραϊσκάκη» Άρτας είναι ο τόπος καταγωγής του Προέδρου του Συλλόγου Χρήστου Ρούσσα. 

Σημειολογικά ο Δήμαρχος Φυλής τίμησε τους Ηπειρώτες των Άνω Λιοσίων προτείνοντας την αδελφοποίηση του Δήμου Φυλής με το Δήμο καταγωγής του Προέδρου τους. Μάλιστα στις 15 Σεπτεμβρίου προσφώνησε θερμά το Δήμαρχο Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδο, στη διάρκεια της Ηπειρώτικης Βραδιάς που οργάνωσε στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Ηρώων, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων.

Όπως είναι φυσικό η αδελφοποίηση εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής, ενώ έχει, επίσης, εγκριθεί 
και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου «Γεωργίου Καραϊσκάκη».

Ακολουθεί απόσπασμα από την εισήγηση του Δημάρχου Φυλής στο Δημοτικό Συμβούλιο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου