Κουραμπιέδες εναντίον μελομακάρονων στο 3ο Δημοτικό της Ζωφριάς…

… με πρωταγωνιστές τον Άη Βασίλη και τα παιδικά χαμόγελα














Μια όμορφη και ζεστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή οργάνωσαν το Σάββατο 16-12-17 για τα παιδιά του 3ου δημοτικού Σχολείου στη Ζωφριά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Σύλλογο Νέων Φυλής. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παράσταση κουκλοθέατρου «Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνι» την οποία συνδιοργάνωσε ο σύλλογος γονέων με το σύλλογο Νέων Φυλής και την ευγενική χορηγία του Δημήτρη Παπαδάκη και του JIMMY’S COFFEE που βρίσκεται στη Ζωφριά. 

Μια εξαιρετική παράσταση που καθήλωσε τα παιδιά καθώς οι ηθοποιοί από τα μουσικά μπαλόνια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μετέφεραν ξεκάθαρα στα παιδιά, την ουσία του έργου που είναι ένας ύμνος στην ειρήνη. 

Πριν καλά καλά τελειώσει η παράσταση μια άλλη έκπληξη ήταν προ των πυλών του σχολείου. Ο Άγιος Βασίλης συνοδευόμενος εν χορδές και οργάνοις έκανε εντυπωσιακή είσοδο στην αίθουσα της εκδήλωσης με προπομπούς μικρούς μαθητές που έπαιζαν και έψαλλαν τα κάλαντα. Τα παιδιά ευχάριστα αιφνιδιασμένα άρχιζαν να τον φωνάζουν και να τρέχουν κοντά του, αλλά αυτός συνέχιζε την πορεία του στο βάθος της αίθουσας όπου ο σύλλογος είχε ακόμη μια έκπληξη για τα παιδιά. Ένα πανέμορφο ολοκαίνουργιο ξύλινο σπιτάκι για τον Άγιο που έφτιαξε με τα χέρια του ο Πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Ζαρκογιάννης. 

Τα παιδιά ανά δεκάδες έμπαιναν στον κλειστό χώρο έγραφαν το γράμμα τους στον Αη Βασίλη, το έριχναν στο ειδικό γραμματοκιβώτιο και στη συνέχεια έμπαιναν στο σπιτάκι για να πάρουν το δώρο τους. 

Στον υπόλοιπο χώρο λειτουργούσε πλούσιος μπουφές με γλυκίσματα και άλλες λιχουδιές ενώ το μέλος του συλλόγου Νέων Φυλής Γ. Γιώτη απασχολούσε με παιγνίδια τα παιδιά που περίμεναν τη σειρά τους για να επισκεφθούν το σπιτάκι του ‘Αγιο Βασίλη. Παράλληλα γονείς και παιδιά ετοίμασαν διάφορες χειροτεχνίες με χριστουγεννιάτικα θέματα τα οποία εξέθεσαν στην έκθεση χειροτεχνίας που λειτουργεί στο χώρο του σχολείου. 

Ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ., το σύλλογο Νέων Φυλής, τους εθελοντές, τους χορηγούς και το Διευθυντή του σχολείου Γιάννη Μαρή για τη στήριξη της εκδήλωσης και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους. 

Η Φωτεινή Κοκκίνου από το Σύλλογο Νέων Φυλής επεσήμανε στο χαιρετισμό της πως η παράσταση που συνδιοργάνωσε με το σύλλογο γονέων έρχεται πρώτη φορά στην περιοχή μας, είπε πως το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων παρότι είναι καινούργιο έχει δώσει δείγματα γραφής και ευχήθηκε καλές γιορτές. Συγχαρητήρια για την εκδήλωση έδωσε στους διοργανωτές ο Διευθυντής του Σχολείου. 



Λίγα λόγια για την παράσταση :
Το έργο του Κυριάκου Χαρίτου μιλάει για τα Χριστούγεννα, τη γιορτή της αγάπης... που όμως τα γλυκοστρατόπεδα των κουραμπιέδων και των μελομακάρονων, ετοιμάζονται να τα χαλάσουν αφού προετοιμάζονται πυρετωδώς για πόλεμο! Οι στρατοί τους παρατάσσονται, οι αρχηγοί τους βγαίνουν μπροστά και τότε... μια αναπάντεχη χιονοθύελλα παρασέρνει τον φον Κουραμπιέ και τον κόμη Μελομακαρόνη στο δάσος. Στην προσπάθειά τους να γυρίσουν στην πόλη, οι δυο ορκισμένοι εχθροί θα ζήσουν μια τρελή περιπέτεια που θα τους κάνει αγνώριστους, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά... 

Χορηγοί εκδήλωσης : 
  • Δημήτρης Παπαδάκης και JIMMY’S COFFEE για την παράσταση 
  • Ελληνικά Πετρέλαια για τα δώρα που μοίρασε ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά 
  • Ιωάννης Κολιός για τα υλικά για τις χειροτεχνίες των παιδιών 
  • Super Market Σκλαβενίτης με δωροεπιταγή για τον μπουφέ
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 














































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου