Είδαν το φως το αληθινό στη Φυλή με τους πυλώνες στην είσοδο της πόλης


Σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο μετατράπηκε η είσοδος της Φυλής, με την τοποθέτηση των νέων πυλώνων φωτισμού.
Η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση είναι τεράστια, αφού εκτός από την αύξηση της ποσότητας του φωτός, λόγω του ύψους των πυλώνων, το φως διαχέεται ομοιόμορφα και γύρω από το δρόμο και κυρίως δεν τυφλώνει τους οδηγούς.
Η μεγάλη διαφορά πείθει και τους πλέον δύσπιστους ότι ο Δήμος έκανε τη σωστή επιλογή αγνοώντας έωλα επιχειρήματα ότι οι νέοι πυλώνες είναι επικίνδυνοι ή ότι δεν υπάρχουν εγκρίσεις από την Περιφέρεια.
Η αλήθεια είναι ότι οι νέοι πυλώνες παρόλο που αποδίδουν πολλαπλάσιο φωτιστικό αποτέλεσμα είναι ελάχιστοι και συνεπώς ο κίνδυνος πρόσκρουσης οχημάτων επάνω τους έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Επίσης έχουν τοποθετηθεί κατόπιν μελέτης και τέλος είναι απρόσβλητοι, λόγω ύψους, στις λεηλασίες και καταστροφές οι οποίες αποτελούν συχνότατο φαινόμενο. Πολύ μικρότερο είναι και το κόστος αντικατάστασης των λαμπτήρων, αλλά και των φωτιστικών σωμάτων, λόγω του πολύ μικρότερου αριθμού τους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πυλώνες είναι το υπόλοιπο αυτών που είχε τοποθετήσει ο αείμνηστος Νικόλαος Λιάκος στην είσοδο της πόλης. Ο Δήμος δεν τους αγόρασε, αλλά απλά τους τοποθέτησε, αφού βρίσκονταν επί χρόνια αποθηκευμένοι στο Δημοτικό Στάδιο Φυλής.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε το Δήμο, αλλά και το Νικόλαο Λιάκο, αποδεικνύοντας, για ακόμα μια φορά, ότι έβλεπε πολύ μπροστά...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου