Επιτροπή από πανεπιστημιακούς για τη διεκδίκηση του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής συγκρότησε ο Παππούς

Στο επόμενο βήμα της προσπάθειας για τη διεκδίκηση της έδρας και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πέρασε ο Δήμος Φυλής.
Μετά τη δημόσια γνωστοποίηση των θέσεών του στη, σύσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας και τη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, ο Δήμαρχος Φυλής προχώρησε στη σύσταση Ομάδας Εργασίας, με αντικείμενο την παροχή συμβουλών σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο Δήμος για να πετύχει το στόχο του.
Όπως έχει δηλώσει ο Χρήστος Παππούς, η υπόθεση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αποτελεί, από τη στιγμή που δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση, ύψιστη αναπτυξιακή προτεραιότητα του Δήμου Φυλής στην προσπάθειά του να αλλάξει το αυτοδιοικητικό του προφίλ.
Στην επιτροπή μετέχουν πρόσωπα υψηλού κύρους και εξέχοντα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως ο Αντιπρύτανης του ΑΤΕΙ Αθήνας, δηλαδή του ενός από τους δύο πανεπιστημιακούς φορείς που πρόκειται να συγχωνευτούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έξι κορυφαίοι καθηγητές Πανεπιστημίου (δύο εκ των οποίων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης) και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Δείτε τη σχετική Απόφαση Δημάρχου.  
Δείτε το who is who των μελών της Επιτροπής:



1. Διονύσης Χιόνης
Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. 

Συμμετείχε στην δημόσια διοίκηση και στην διοίκηση οργανισμών και επιχειρήσεων σε διάφορους φορείς όπως Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, ΟΣΕ, Προαστιακός Α.Ε., ΟΠΑΔ, Ιnvest in Greece, Οικονομικό Γραφείο Πρωθυπουργού, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΙΟΒΕ. 
Η πανεπιστημιακή του έρευνα επικεντρώνεται στα εξής γνωστικά αντικείμενα: Οικονομικές Κρίσεις και Kρίσεις χρέους, Μακροοικονομικά Υποδείγματα, Ομόλογα-αγορά ομολόγων, Δημοσιονομικός Πολλαπλασιαστής. 
Από την πρόσφατη βιβλιογραφία του ξεχωρίζει το πόνημα «H Eλληνική Κρίση. Η Περιπέτεια του Χρέους» Εκδόσεις Παπαζήση, 2014 (2η έκδοση)

2. Νίκος Ηρειώτης
Καθηγητής Τομέα IV - Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε πτυχίο Ανωτάτης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Πάντειο Πανεπιστήμιο), D.E.A και Ph.D. in Accounting and Financial Analysis (Παν/μιο PARIS 1-PANTHEON-SORBONNE).Έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος σε χρηματοοικονομικά θέματα στο Υπουργείο Εμπορίου (ΥΠΕΜ), καθώς και σε παρόμοια θέματα στο Υπουργείο Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας (ΥΒΕΤ).
Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων, σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά και επαγγελματικά περιοδικά. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το τρέχον επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη Λογιστική Τυποποίηση, καθώς και στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

3. Νίκος Μπαλτάς
Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε Πτυχίο από το Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ, M.Soc.Sc. και Ph.D. στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Birmingham (Μεγάλη Βρετανία). Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-2003) και Πρόεδρος της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών (1999-2000 και 2002-2003). Υπηρέτησε ως Ειδικός Επιστήμονας - Οικονομολόγος στη Διεύθυνση Μελετών και Προγραμματισμού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (1976-1986) και δίδαξε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Είναι κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet: EU - Institutions and Economic Policy και έλαβε υποτροφία από το British Council και το Fulbright.
Προσκαλείται κάθε χρόνο για την υπόδειξη υποψηφιοτήτων για το βραβείο Νόμπελ στις Οικονομικές Επιστήμες από τη Σουηδική Ακαδημία Επιστημών. Έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

4. Michael Pinedo
Ο Michael Pinedo είναι ο καθηγητής διαχείρισης λειτουργιών Julius Schlesinger στο Τμήμα Πληροφοριών, Επιχειρήσεων και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Leonard N. Stern School of Business. Από το 1982 έως το 1997 δίδαξε στο τμήμα Βιομηχανικής Μηχανικής και Επιχειρησιακής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Columbia. Δίδαξε στο Instituto Venezolano de Investigaciones Cientificas (Καράκας) από το 1978 έως το 1980 και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας από το 1980 έως το 1982.
Η έρευνα του καθηγητή Pinedo επικεντρώνεται στη μοντελοποίηση των συστημάτων παραγωγής και υπηρεσιών και, ειδικότερα, στον προγραμματισμό και τον προγραμματισμό αυτών των συστημάτων. Πρόσφατα, η έρευνά του εστιάστηκε επίσης στον λειτουργικό κίνδυνο στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. 

5. Νίκος Γεωργικόπουλος
Επισκέπτης Καθηγητής έρευνας χρηματοοικονομικών στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) των Η.Π.Α., από τον Σεπτέμβριο του 2012, και ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) από το 2007. Έχει συντονίσει τέσσερις ερευνητικές εργασίες που ανατέθηκαν στο ΚΕΠΕ από το Ελληνικό κράτος και τις δύο πρώτες ερευνητικές εργασίες που ανατέθηκαν στο παραπάνω οργανισμό από πολυεθνικές εταιρείες. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στο ΚΕΠΕ, ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος δύο εργασιών για την διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών ως εργαλείο πάταξης της φοροδιαφυγής.
Προτού ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο ΚΕΠΕ, εργάστηκε για 15 έτη ως σύμβουλος χρηματοοικονομικών, τραπεζικό στέλεχος και ερευνητής στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη. 

6. Δημήτριος Ράικος
Αναπληρωτής Καθηγητής στη Νομική Σχολή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου διδάσκει διοικητικό δίκαιο, διοικητικό δικονομικό δίκαιο, δίκαιο δημοσίων συμβάσεων, δίκαιο δημόσιας τάξης και δίκαιο του περιβάλλοντος. Από το έτος 2001 περιλαμβάνεται μεταξύ των διδασκόντων στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στα πανεπιστήμια London School of Economics and Political Science (LSE) και Middlesex University, στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. 
Υπηρέτησε στο δικαστικό σώμα και συγκεκριμένα στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια από το έτος 1985 έως 11/2013, οπότε και αποχώρησε με τον βαθμό του Εφέτη. 
Είναι συγγραφέας εννέα νομικών βιβλίων και πολυάριθμων (άνω των 40) νομικών μελετών. Υπήρξε ο πρώτος Ελληνας δικαστής στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο του ΟΗΕ

7. Κωνσταντίνος Κόλλιας
Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διδακτορικό στο ίδιο αντικείμενο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων στο υπουργείο Οικονομικών, γενικός διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αναπληρωτής διοικητής για την Ελλάδα στην Παρευξείνια Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης. Εργάζεται ως Χρηματοοικονομικός σύμβουλος και σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην KLC Law Firm και είναι αντιπρόεδρος της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

8. Παναγιώτης Ε. Καλδής
Καθηγητής Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Μάρκετινγκ. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από τη Σχολή Επιχειρήσεων, Περιβάλλοντος και Κοινωνίας του Πανεπιστημίου Coventry της Αγγλίας. Έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στον Τομέα Οικονομικής Πολιτικής και Κράτους του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Είναι πτυχιούχος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιώς (Πρακτικό Τμήμα).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου