Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πανελλαδική διάκριση για το Δήμο Φυλής, με κατάκτηση του τέταρτου βραβείου στη χρηστή διακυβέρνηση


Μια πολύ σημαντική διάκριση, που πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο της διοικητικής του λειτουργίας πέτυχε ο Δήμος Φυλής.
Κατέκτησε το τέταρτο βραβείο χρηστής διακυβέρνησης, μεταξύ των 325 ελληνικών Δήμων, μετά από αξιολόγηση που πραγματοποίησε Επιτροπή στην οποία μετείχαν εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).
Η Επιτροπή έκρινε το επίπεδο συμμόρφωσης των ελληνικών Δήμων στις 12 Αρχές χρηστής διακυβέρνησης που έχει διαμορφώσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και με τις οποίες πρέπει να εναρμονίζονται όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βελτιώσουν τη λειτουργία και την απόδοσή τους, προς όφελος των Ευρωπαίων Πολιτών.
Παραλαμβάνοντας, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Μαρτίου 2018, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, από τα χέρια του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και της επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας του Συμβουλίου της Ευρώπης Αλίνα Ταταρένκο, το βραβείο, μια δωδεκάεδρη γυάλινη σφαίρα που συμβολίζει τη διαφάνεια και τις 12 αρχές της χρηστής διακυβέρνησης, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς είπε ελάχιστα.
Ευχαρίστησε της Επιτροπή και τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην επόμενη τελετή απονομής. Εν συνεχεία κάλεσε τους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους, Διευθυντές των Υπηρεσιών και συνεργάτες του στο βάθρο, επισημαίνοντας ότι το βραβείο αποτελεί προϊόν της συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλεται, νυχθημερόν, από αιρετούς και εργαζομένους στο Δήμο Φυλής.
Θερμά λόγια για το Δήμαρχο Φυλής είπε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπενθυμίζοντας στους παρισταμένους ότι, μόλις μια εβδομάδα πριν, ο Δήμαρχος Φυλής παρέδωσε, παρουσία του Πρωθυπουργού, το νέο κτίριο αστυνομικών υπηρεσιών και 8 οχήματα στην Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Φυλής για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Φυλής βρέθηκε τέταρτος στην κατάταξη μετά τους Δήμους Αιγάλεω, Μήλου και Αμαρουσίου και μπροστά από μεγάλους Δήμους όπως η Θεσσαλονίκη, η Καλλιθέα,  το Παλαιό Φάληρο, η Λάρισα κά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου