Αθρόα συμμετοχή και κλίμα ενθουσιασμού στον 1ο Μαζικό Αγώνα Δρόμου του Δήμου Φυλής













Αθρόα υπήρξε η συμμετοχή στον 1ο Μαζικό Αγώνα Δρόμου του Δήμου Φυλής που διεξήχθη με αναπάντεχη επιτυχία το πρωί της Κυριακής 29 Απριλίου στην πλατεία Δημαρχείου με το σύνθημα «Παιδεία και Αθλητισμός, το μέλλον των παιδιών μας». 
Την υπογραφή της άρτιας από κάθε άποψη διοργάνωσης έβαλαν από κοινού ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού η «Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής. 

Ο αγώνας στον οποίο συμμετείχαν 500 περίπου άτομα, περιλάμβανε 3 Διαδρομές και 5 κατηγορίες. 
Στην πρώτη διαδρομή των 500 μ. συμμετείχε η κατηγορία των μαθητών Δημοτικού 1ης – 2ης και 3ης Τάξης. 
Στη δεύτερη διαδρομή των 1000 μ. συμμετείχαν μαθητές Δημοτικού 4ης -5ης και 6ης Τάξης καθώς και οι μαθητές Γυμνασίων. 
Στην τρίτη διαδρομή των 2.500 μ. συμμετείχαν μαθητές Λυκείου καθώς και ενήλικες άντρες και γυναίκες. 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πέντε κατηγορίες ήταν οι εξής: 
Μαθητές Δημοτικού 1ης -2ης -3ης Τάξης 
μαθητές Δημοτικού 4ης -5ης -6ης Τάξης
μαθητές Γυμνασίου
μαθητές Λυκείου και 
ενήλικες άνδρες – γυναίκες 

Στους τρεις πρώτους από κάθε κατηγορία απονεμήθηκαν μετάλλια ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικοί έπαινοι. Οι πρώτοι από κάθε κατηγορία είχαν την χαρά και την τιμή να σηκώσουν το κύπελλο της νίκης! 

Καλωσορίζοντας όλο τον κόσμο και κυρίως τα παιδιά που γέμισαν την πλατεία, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας ευχαρίστησε για την ολόπλευρη στήριξή τους στην διοργάνωση τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τον Πρόεδρο του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα για την πολύτιμη συμβολή του στη χάραξη των διαδρομών. 
Ο Νίκος Χατζητρακόσιας με το οργανωτικό πνεύμα που τον διέπει αρκέστηκε μόνο στο σύνθημα του 1ου Αγώνα Δρόμου επισημαίνοντας πως «η Παιδεία και ο Αθλητισμός είναι το μέλλον των παιδιών μας». Από ‘κει και ύστερα αναφέρθηκε μόνο στις οδηγίες και τις συντονιστικές λεπτομέρειες που έπρεπε να ακολουθήσουν οι μικροί και οι μεγάλοι δρομείς. Κάτι που εφάρμοσε και ο ίδιος καθώς συμμετείχε ψυχή τε και σώματι, στην διαδρομή των ενηλίκων. 

Απέριττος και ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, συνεχάρη διοργανωτές και συμμετέχοντες, υποσχόμενος την καθιέρωση του Μαζικού Αγώνα Δρόμου σε αθλητικό θεσμό του Δήμου Φυλής. Ο Χρήστος Παππούς μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία του χρόνου να συμμετάσχει και ο ίδιος στον 2ο Αγώνα Δρόμου καθώς φέτος δεν τα κατάφερε εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού στο πόδι, που τον ταλαιπωρεί. 
Ιδού τι ακριβώς είπε:


Τα θερμά του συγχαρητήρια στους μικρούς και μεγάλους αθλητές αλλά και στους εργαζόμενους που στήριξαν την αθλητική εκδήλωση με όλες τους τις δυνάμεις έδωσε και ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού η «Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής. 

Στη συνέχεια σε κλίμα ενθουσιασμού, το «εναρκτήριο λάκτισμα» στην πρώτη διαδρομή με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Δημαρχείου έδωσε ο Δήμαρχος, στη δεύτερη ο Γιώργος Μαυροειδής και στη τρίτη ο Νίκος Χατζητρακόσιας.

Σε πανηγυρικό κλίμα άλλωστε πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές των νικητών στις οποίες συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας, Γιάννης Μαυροειδάκος και Σπύρος Μπρέμπος, οι Πρόεδροι των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου Παναγιώτης Καμαρινόπουλος και Γιώργος Κούρκουλος αντίστοιχα και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς, ενώ κοντά στους αθλητές στηρίζοντας τη διοργάνωση βρέθηκαν επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κρητικός και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Άνω Λιοσίων, Λία Καψή και Μαρία Χριστοπούλου. 

Ήταν αναμφίβολα ένα αλλιώτικο Κυριακάτικο πρωινό που χάρισε στην πλατεία Δημαρχείου ξεχωριστή αίγλη με γελαστά πρόσωπα και χαρούμενες φωνές, αποδεικνύοντας πως ο Αθλητισμός, η Παιδεία και ο Πολιτισμός ενώνουν άτομα κάθε ηλικίας, άντρες και γυναίκες. Και του χρόνου! 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos από τον 1ο Αγώνα Δρόμου
\
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό




































































































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου