Τραγική διάσταση έχει λάβει η υποστελέχωση των τμημάτων ασφαλείας σε όλη την Αττική με τους πολίτες να αναγκάζονται να περιμένουν να...ξημερώσει προκειμένου να καταγγείλουν διάρρηξη ή ληστεία.
Μόλις 11 είναι τα...διανυκτερεύοντα τμήματα ασφαλείας σε όλο το λεκανοπέδιο με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν μόνο σε πολύ σημαντικές περιπτώσεις καθώς δεν προλαβαίνουν να συνδράμουν σε όλες τις περιπτώσεις λόγω φόρτου εργασίας!
Σε πολλές περιπτώσεις οι αστυνομικοί αποτρέπουν τους πολίτες απο το να καταγγείλουν την κλοπή, ενώ σε άλλες πάλι περιπτώσεις, οι πολίτες δεν προχωρούν σε καταγγελίες, καθώς εμφανίζονται βέβαιοι πως η υπόθεσή τους δεν θα έχει καμία εξέλιξη. Ενδεικτικό του προβλήματος με τα τμήματα ασφαλείας που υπάρχει, αποτελεί το γεγονός πως σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα απο τις 22:00 έως και τις 06:00 τα ξημερώματα λειτουργεί ένα ή το πολύ δυο τμήματα ασφαλείας, στα υπόλοιπα μπαίνει «λουκέτο». Από τα 20 τμήματα ασφαλείας στην Βορειοανατολική Αττικής ανοιχτά παραμένουν τη νύχτα μόνο τα 5.
Απο τα 12 στη Νοτιοανατολική Αττική τα 2, από τα 8 του Πειραιά ανοιχτό παραμένει μόνο το 1, ενώ από τα 14 στην Δυτική Αττική μόλις τα 2.
Το θέμα έχει αναδείξει δεκάδες φορές ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, που τονίζει πως, «υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης.
Τα πιο πολλά τμήματα ασφαλείας κλείνουν καθώς τα παιδιά πηγαίνουν για υπηρεσίες στην διεύθυνση αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, ενώ σωρηδόν αποσπώνται άτομα στην υπηρεσία vip προσώπων».
Ενδεικτικό του προβλήματος αποτελεί το γεγονός πως «λουκέτο» κατά τις νυχτερινές ώρες μπαίνει σε μεγάλα τμήματα ασφαλείας, όπως στις περιοχές: Βούλα Βάρη Βουλιαγμένη,Ελληνικό- Αργυρούπολη, Άλιμος, Κερατέα, Πειραιάς, Ζεφύρι, Αιγάλεω, Ελευσίνα, Χαϊδάρι.
Τα σοβαρά προβλήματα στα τμήματα ασφαλείας έχουν προκληθεί απο τις λανθασμένες, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, συγχωνεύσεις τμημάτων που τονίζουν την ανάγκη επανεξέτασης του θέματος από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: newpost.gr/