Στον γείτονα Δήμο Αχαρνών για τη Ζωοδόχο Πηγή ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς




Στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στον γειτονικό Δήμο Αχαρνών έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, το πρωί της Παρασκευής 13 Απριλίου. 

Τηρώντας και φέτος της παράδοση ο Δήμαρχος Φυλής συμμετείχε στην κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην Λιτάνευση των λειψάνων και της Ιερής εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής, που τελέστηκαν Ιερουργούντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα. 

Τον Χρήστο Παππού υποδέχθηκε με θέρμη, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός ενώ ο Μητροπολίτης κ.κ. Αθηναγόρας άξιος οικοδεσπότης των θρησκευτικών εκδηλώσεων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπό του, επισημαίνοντας την παρουσία του. 

Ο Δήμαρχος Φυλής στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε εγκάρδιες συνομιλίες με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου καθώς και πολλούς φίλους από τον όμορο Δήμο Αχαρνών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής ξεκίνησαν την παραμονή το απόγευμα την Πέμπτη 12 Απριλίου με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό μετά θείου κηρύγματος Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεοδώρου 

Ανήμερα της γιορτής την Παρασκευή 13 Απριλίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα. 


Περί τις 10 και 30 συνοδεία μεγάλου αριθμού Ιερέων ακολούθησε η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής και το τελετουργικό ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα το ίδιο απόγευμα με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό. 
Και του χρόνου! 

Ακολουθούν ένα live και χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα









0 comments:

Δημοσίευση σχολίου