Κάλεσμα - Καταγγελία από την Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου για την επέμβαση στη Συρία


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες 

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου έχουν ηχήσει για τα καλά οι σειρήνες του πολέμου. Για άλλη μια φορά, με κατασκευασμένες αφορμές, χωρίς καν να κρατάνε τα προσχήματα, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, με αιχμή τις ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, βομβαρδίζουν την Συρία. 

Η γενικευμένη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, χειροτερεύει, με απειλές εκατέρωθεν από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και την Ρωσία. Στην μέση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και διαξιφισμών, θύματα τους, οι λαοί που πνίγονται στο αίμα, δημιουργούν νέες στρατιές προσφύγων, που προσπαθούν να γλυτώσουν από τις βόμβες του πολέμου. 

Παράλληλα αυτοί που νοιάζονται τάχα για τις επιθέσεις με χημικά της κυβέρνησης του Ασάντ, νίπτουν τας χείρας τους στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Οι ορέξεις της τουρκικής αστικής τάξης έχει ανοίξει αμφισβητώντας ανοιχτά την συνθήκη της Λωζάνης με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση να έχουμε ένα αλισβερίσι προκλήσεων και εμπρηστικών δηλώσεων, που αποτέλεσμα του ήταν και ο χαμός του Έλληνα πιλότου, Γεωργίου Μπαλταδώρου. 

Όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίζουν και να μας χτυπάν καμπανάκι ξεσηκωμού. Ο πόλεμος συνάδελφοι βρίσκεται στην πόρτα μας και εμείς κάνουμε πως δεν τον βλέπουμε. Η ώρα για μαζικό ξεσηκωμό έχει έρθει και η απάντηση των εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών πρέπει να είναι καθολική και ενιαία. 

Η ίδια πολιτική που γεννάει τους πολέμους, η ίδια πολιτική που μας καθηλώνει οικονομικά, είναι η ίδια που δεν διστάζει να δαπανάει ασύλληπτα ποσά για να σκοτώνονται οι λαοί.




Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες δεν είναι ούτε αθώα, ούτε αμέτοχη. Συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο με την παραχώρηση των βάσεων σε Σούδα, Λάρισα κλπ. 

Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο. Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις, να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες φαντάροι που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων. 


Κατά την διάρκεια χτεσινών κινητοποιήσεων φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων, η κυβέρνηση προχώρησε σε χτύπημα των διαδηλωτών και συλλήψεις. Αιτία η προσπάθεια φοιτητών να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν. 

Το άγαλμα ντροπή που τολμάν όλα αυτά τα χρόνια να ανέχονται και να επιβάλουν στον λαό της Αθήνας την παρουσία του όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Το άγαλμα του ανθρώπου, που έριξε τις δυο ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, του ανθρώπου που έκανε την δοκιμή της Ναπάλμ πάνω στους Έλληνες αντάρτες στον εμφύλιο, του ανθρώπου που με το περίφημο «Δόγμα Τρούμαν», προχώρησε σε ένα ατέλειωτο κυνηγητό ενάντια σε κομμουνιστές και όχι μόνο σε Αμερική και όλο τον κόσμο, ταυτίζοντας τους αγωνιζόμενους λαούς ως τρομοκράτες. Και αν δεν σας φτάνουν αυτά, προσθέστε και έναν πόλεμο στην Κορέα, τη δημιουργία του ΝΑΤΟ και της Cia. 

Αυτό το άγαλμα είχαν το «θράσος» να επιχειρήσουν να ρίξουν οι φοιτητές και η κυβέρνηση θίχτηκε. Πιθανόν για να μην παρεξηγηθεί ο «διαβολικά καλός» Τραμπ, με βάση τα λεγόμενα του Αλέξη. 

Καταδικάζουμε το χτύπημα της ειρηνικής διαδήλωσης των φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων φοιτητών. 

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε συμμετοχή σήμερα Τρίτη και ώρα 19.00 σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. 

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Τσιουμπρής Γιάννης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου