Θεσμός ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Πηνειού...

Το αδιαχώρητο στην μουσικοχορευτική βραδιά του Συλλόγου Κατοίκων Αγίου Δημητρίου και Αγίου Γεωργίου Άνω Λιοσίων
















Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η επιτυχία της Μουσικοχορευτικής βραδιάς που για πρώτη φορά συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Κατοίκων Αγίου Δημητρίου και Αγίου Γεωργίου Άνω Λιοσίων με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής η “Πάρνηθα”. 

Η πολιτιστική βραδιά διοργανώθηκε με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου και πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο προαύλιο χώρο που περιβάλει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην οδό Πηνειού των Άνω Λιοσίων. 

Χαρακτηριστικό της μεγάλης επιτυχίας της εκδήλωσής είναι το γεγονός ότι τα τραπεζοκαθίσματα αν και πολλά, αποδείχθηκαν λίγα, για τον κόσμο κάθε ηλικίας που κατέκλυσε τον χώρο. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο οικοδεσπότης της βραδιάς και Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Αγίου Δημητρίου και Αγίου Γεωργίου Άνω Λιοσίων Αντώνης Κοναξής, δεν παρέλειψε αφού πρώτα καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα, να απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο πρόσωπο του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε πως το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου (που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πρόωρα χαμένου συντοπίτη μας Γεωργίου Τούντα και δωρεά της οικογένειάς του) δημιουργήθηκε το 2009 με την ολόπλευρη στήριξη του τότε Δημάρχου Άνω Λιοσίων και σημερινού Δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού. 

“Ο Δήμαρχος και η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό μας σε ότι τους έχουμε ζητήσει” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κοναξής ο οποίος πρόσθεσε πως αυτή η όμορφη εκδήλωση είναι μόνο η αρχή καθώς ο Δήμαρχος έχει δεσμευθεί για την περαιτέρω ανάδειξη του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού και την ανάπλαση της Παιδικής Χαράς. Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθεια τους για τη διοργάνωση της βραδιάς αλλά και για τα επόμενα βήματα, τον Πρόεδρο Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Μαυροειδή, του Αντιδημάρχους Καθημερινότητας και Τεχνικών Έργων Μιχάλη Οικονομάκη και Θανάση Σχίζα, καθώς και τον αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο Αντωνόπουλο. Ο Αντώνης Κοναξής τέλος και πριν καλέσει στο βήμα της εκδήλωσης το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και όλα τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου που επιμελήθηκαν με ιδιαίτερο μεράκι την κάθε λεπτομέρεια της εκδήλωσης και φρόντισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς έτσι, ώστε να μην λείψει τίποτα, από κανέναν.
Ιδού τι ακριβώς είπε

Την πολύ καλή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με του Συλλόγους κι εν προκειμένω με τον Σύλλογο Κατοίκων Αγίου Γεωργίου και Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων, επεσήμανε από το βήμα της εκδήλωσης ο Δήμαρχος ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντες χρόνια πολλά. Ο Χρήστος Παππούς απηύθυνε θερμές ευχαριστίες και στον ιερέα του Αγίου Γεωργίου πατέρα Αλέξανδρο υπογραμμίζοντας πως το όραμα του 2009 για την λειτουργία του Ιερού Ναού γίνεται πράξη χάρις και την πολύτιμη συμβολή του Ιερέα που προσφέρει το ποιμαντικό του έργο τόσο στον Άγιο Γιάννη τον Θεολόγο και όσο και στον Άγιο Γεώργιο της Πηνειού. Ο Δήμαρχος κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του, διαβεβαίωσε το πολυπληθές κοινό ότι οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της κάθε συνοικίας θα γίνουν πράξη. 

Ακολουθεί ο σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου


Τη δέσμευση εξάλλου ότι ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου θ’ αποτελέσει θεσμό για τον τόπο και για τον Ιερό Ναό της Πηνειού με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις έδωσε λίγο αργότερα από το βήμα της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού η “Πάρνηθα”, Γιώργος Μαυροειδής. 

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν επίσης πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που αντάλλαξαν θερμές ευχές με τα μέλη του Συλλόγου και τον κόσμο καθώς και πολλοί εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων του τόπου. 

Κατά τα λοιπά η βραδιά πέρα από το θρησκευτικό κομμάτι που περιλάμβανε την κατανυκτική λιτάνευση της εικόνας εκτυλίχθηκε πολιτιστικά με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια. Την εκδήλωση στόλισαν με τους χορούς και την εξαίσια παρουσία τους τα Τμήματα του Συνδέσμου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού ο “Αιγέας” και ο Σύλλογος Κρητών η “Μεγαλόνησος”. Ακολούθησε γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα που κράτησε αμείωτο το κέφι του κόσμου ως τις μικρές ώρες. Και του χρόνου!

Ακολουθούν δυο videos με τους χορούς από τον ΑΙΓΕΑ και τους ΚΡΗΤΕΣ καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη βραδιά 





























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου