Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανάπλαση της Χωματερής κόντρα σε ανομολόγητα συμφέροντα δήλωσε ο Παππούς


«Χτυπήματα κάτω από τη μέση», που επιχειρούνται σε βάρος του μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Άνω Λιόσια, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τα περί μελετών της ΑΣΠΡΟΦΩΣ στη Χωματερή. «Όλα, περιέργως, ανέκυψαν όταν ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται Δημάρχους σαν τον Παππού πρόσθεσε και αναρωτήθηκε: Όλοι γνωρίζουν ότι δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δε νομίζω πως είναι κακό που επισκέφτηκε το Δήμο Φυλής  ο Πρωθυπουργός που εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, ο Δήμαρχος Φυλής τόνισε ότι έχει στείλει στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος τις δύο μελέτες που παρήγγειλε ο Δήμος Φυλής στην ΑΣΠΡΟΦΩΣ, μαζί με το σχετικό έγγραφο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας που τις χαρακτηρίζει αναξιόπιστες. Πρόσθεσε ακόμα ότι από τη στιγμή που έχει διαπιστωθεί  πως δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες τίθεται θέμα επιστροφής στο Δήμο Φυλής των χρημάτων που πλήρωσε για τις μελέτες στην ΑΣΠΡΟΦΩΣ, θυγατρική της εταιρίας συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ).
Ο Δήμαρχος Φυλής δήλωσε ότι σύντομα η περιοχή θα απεμπλακεί από τα σκουπίδια, καθώς φτάνει στο τέλος του ο κύκλος ζωής της Χωματερής, λόγω κορεσμού. Αναφερόμενος στα λατομεία της περιοχής δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πέσει σε αυτά ούτε ένα κιλό σκουπίδι. Ειδικά για το λατομείο Μουσαμά ανέφερε ότι σύντομα ο Δήμος θα προχωρήσει στη φύτευσή του καθώς έχει αναδειχθεί ανάδοχος του έργου από τη σχετική δημοπρασία.
«Αλλά, ενώ κάποιοι αναφέρονται σε ανύπαρκτα θέματα, δεν μιλάνε για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Περιβάλλοντος εκθείασαν δημόσια την προσπάθεια ανάπλασης στη Χωματερή, με τη μετατροπή της σε χώρο πρασίνου και ενεργειακό Πάρκο, από το οποίο θα εξασφαλιστεί δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ούτε ότι οι μελέτες του Δήμου Φυλής έχουν γίνει αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θεωρούνται επιλέξιμες για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια γνωρίζοντας ότι θα συγκρουστούμε με ανομολόγητα συμφέροντα» κατέληξε ο Χρήστος Παππούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου