Δυναμική παρουσία του Δήμου Φυλής στην Ελευσίνα ...

... για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου
















Δυναμική υπήρξε η παρουσία του Δήμου Φυλής στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνόδευσαν τον εορτασμό του Πολιούχου της Ελευσίνας Αγίου Γεωργίου. 

Έτσι το απόγευμα της Δευτέρας 23 Απριλίου ανήμερα του εορτασμού του, στην όμορφη πόλη που το 2021 έχει επιλεγεί ως πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, βρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τις Γριζοφόρες του Χορευτικού Τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο τους Σπύρο Κόλλια. 

Την εξαίσια εμφάνιση του Χορευτικού Τμήματος στο Αρβανίτικο Αντάμωμα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός της Ελευσίνας (ΠΑΚΠΠΑ) συνόδευσε ερμηνευτικά επί σκηνής ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος ενώ ανάμεσα στις Γριζοφόρες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής και χειροκροτήθηκαν με θέρμη, ήταν και η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ελένη Λιάκου. 

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης υπήρξε η απονομή τιμητικής διάκρισης από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ελευσίνας στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο, ο οποίος ήταν ένας εκ των ομιλητών στο Ζ’ Συμπόσιο Ιστορίας – Λαογραφίας Αττικής με θέμα «Η ίδρυση της Κοινότητας Άνω Λιοσίων, το 1914». Η εισήγησή του συμπεριλήφθηκε στον τόμο των πρακτικών του Συνεδρίου που κοσμεί την πλούσια βιβλιοθήκη της Ελευσίνας και τον οποίο δώρισε πριν από τρεις μήνες στον Αργύρη Αργυρόπουλο, ο Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ Βασίλης Αγριμάκης. Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον Γενικό Γραμματέα Φυλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττική, Γιάννης Βασιλείου. 

Ευχαριστώντας τον Δήμο Ελευσίνας ο Αργύρης Αργυρόπουλος, είπε ότι η τιμή ανήκει στο Δήμο Φυλής και πρόσθεσε ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ήταν ο πρώτος που έστειλε τα θερμά του συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά, όταν η Ελευσίνα ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. «Ο ιστορικός Δήμος Φυλής βρίσκεται στο πλευρό της Ελευσίνας γιατί δρομολογεί για τη Δυτική Αττική μια αναπτυξιακή προσπάθεια, προβάλλοντας το πολιτιστικό της απόθεμα και το φυσικό της πλούτο», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθούν δυο χαρακτηριστικά videos από την εμφάνιση του χορευτικού της Δημοτικής Ενότητας Φυλής και πλούσιο φωτογραφικό υλικό




























Εξαίσια υπήρξε και η εμφάνιση του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Ασπροπύργου με χοροδιδάσκαλο τον ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στον Δήμο Φυλής Βαγγέλη Σαμπάνη, ο οποίος είναι επίσης δάσκαλος και στον Σύλλογο Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η "ΓΡΙΖΑ"















Στο τέλος της βραδιάς μπήκαν στον χορό όλοι οι Αρβανίτικοι Σύλλογοι που έλαβαν μέρος


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου