Καταγγέλλει την επίθεση στη Συρία η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας ενάντια στο λαό της Συρίας. Οι δυνάμεις αυτές, με τη στήριξη και την ανοχή του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβάλλοντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα, στην πραγματικότητα προχωρούν στην εφαρμογή του σχεδίου τους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος για τους λαούς της περιοχής. 

Η χώρα μας είναι ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτή την αιματοχυσία, διεκδικώντας μερίδιο στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας τη δολοφονική πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραχωρώντας διευκολύνσεις στις αερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, μετατρέποντας το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ. 

Καταδικάζουμε τη βάναυση επίθεση με ρόπαλα, χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας ενάντια σε φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της Δευτέρας 16/4/2018, κατόπιν εντολής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η επίθεση έγινε όταν οι διαδηλωτές βρίσκονταν στο ύψος του αγάλματος Τρούμαν, του ανθρώπου που έριξε τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, εγκαινίασε τη χρήση ναπάλμ στο Γράμμο και το Βίτσι και ματοκύλισε το λαό της Κορέας, το οποίο και πήγαν να αποκαθηλώσουν, σε μία συμβολική κίνηση καταδίκης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κατέστειλε με βίαιο τρόπο τη διαδήλωση ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα των ιμπεριαλιστών στη Συρία. Για άλλη μια φορά κάνει τη βρώμικη δουλειά, η αντιλαϊκή της πολιτική, η ενεργή συμμετοχή της στον πόλεμο στη Συρία, πάει χέρι-χέρι με τη βία και την καταστολή του εργατικού, φοιτητικού και μαθητικού κινήματος. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες σε ξεσηκωμό. Ορθώνουμε τείχος αντίστασης στα αιματηρά και αδίστακτα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια. 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Έξω η Ελλάδα από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα. 
Καμία αναμονή. Κανένας φόβος. 
Όλοι στους δρόμους του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, 
ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών. 

Για τη Λαϊκή Επιτροπή : Συνδικάτο Οικοδόμων (Παράρτημα Μενιδίου-Φυλής), Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Καματερού, Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (μέλος ΟΓΕ), Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (μέλος ΟΓΕ). 

Άνω Λιόσια, 22 Απρίλη 2018

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου