Ανάσταση με το Αγιο Φως στα Ανω Λιόσια



Η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ανω Λιοσίων, ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων Η ΓΡΙΖΑ και ο Δήμος Φυλής ήταν μεταξύ αυτών που παρέλαβαν το Άγιο Φως κατά την άφιξή του, στο αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 7 Απριλίου 2018.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το Αγιο Φως, σύμβολο της νίκης του Χριστού και της ζωής απέναντι στο θάνατο, προσγειώθηκε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου έγινε δεκτό με τιμές Αρχηγού Κράτους.
Από τα Ιεροσόλυμα το μετέφερε κλιμάκιο ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη.

Ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός κατήλθε του αεροσκάφους με τον ειδικό φανό ανά χείρας, ενώ η Φιλαρμονική του Στρατού ανέκρουε τον Εθνικό Υμνο.
Εν συνεχεία μεταφέρθηκε με προγραμματισμένες πτήσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.
Το ιστορικό της μοναδικής, κατανυκτικής περιπέτειας άρχισε το πρωί, όταν η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε στις 06:30 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και αφίχθη στις 08:10 στον αερολιμένα του Τελ Αβίβ «Ben Gurion»,
Η αντιπροσωπεία των Άνω Λιοσίων με επικεφαλής τον αιδεσιμώτατο Φανούριο και το Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Καραϊσκάκη το μετέφερε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ανω Λιοσίων, όπου το υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και αρκετοί ενορίτες.

Τις ευχές του για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον πατέρα Φανούριο, τον Γιώργο Καραϊσκάκη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΡΙΖΑΣ και τις νέες με τις παραδοσιακές αρβανίτικες ενδυμασίες, ανάμεσα στις οποίες βρισκόταν και η κόρη του Ευαγγελία.
«Είναι η πρώτη φορά που έρχεται το Αγιο Φως στο Δήμο μας και εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία. Είναι πολύ σημαντικό να μυούνται οι νέοι μας στα Ιερά και τα Οσια της Ελληνορθόδοξης Παράδοσής μας», τόνισε χαρακτηριστικά. 


Δείτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

























Ιδού ένα χαρακτηριστικό video από τον Άγιο Κωνσταντίνο 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την υποδοχή στο Αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:







Δείτε την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου