Στους ώμους της Λεβεντογέννας Κρήτης ο Άγιος Γιώργης της Ζωφριάς





Με μεγαλοπρέπεια, θρησκευτική κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, με διήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, από τον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Ζωφριά. 

Ανήμερα της εορτής τους Αγίου Γεωργίου, τη Δευτέρα 23 Απριλίου, τελέστηκε το απόγευμα Μεθεόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής. Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, συνοδεία κληρικών, επισήμων και πλήθους πιστών, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής, που προσέδωσε μεγαλοπρεπή τόνο στην πομπή. 

Ο πατέρας Ιγνάτιος, μετά τη λιτάνευση, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για «το άοκνο ενδιαφέρον του και την αγάπη του για την ενορία», και του εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την προσφορά προγεύματος σε όλους τους πιστούς κατά τη πρωινή Θεία Λειτουργία. Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του που φρόντισαν για το σημαιοστολισμό και τη διασφάλιση της ομαλής πορείας της πομπής, αλλά και για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Καλομοίρη. 

Οι διήμερες εκδηλώσεις της θρησκευτικής πανήγυρις του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου ξεκίνησαν το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Κυριακή 22 Απριλίου, με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την αρτοκλασία, ενώ το πρωί ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 23 Απριλίου, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο. 

Στο πολιτιστικό πρόγραμμα, Κυριακή και Δευτέρα βράδυ, παρουσιάστηκαν στον προαύλιο χώρο του ναού, παραδοσιακοί χοροί από πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας, ενώ οι βραδιές ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική από ζωντανή ορχήστρα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου