Θύματα μεσιτικών και μικροπολιτικών συμφερόντων οι κάτοικοι της Πλατείας Ηπειρωτών

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ



Την αναστάτωση των συνδημοτών μας στην Πολεοδομική Ενότητα Δροσούπολης, κοντά στην Πλατεία Ηπειρωτών, προκάλεσε η φήμη πως υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά όμορου με την Πλατεία, οικοπέδου.  
Φυσικά το ενδιαφέρον για την αγορά ενός οικοπέδου δεν θα μπορούσε να αναστατώσει μια ολόκληρη γειτονιά, αν δεν επρόκειτο για αγοραστή που υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής των γειτόνων του και επιβάλει το δικό του νόμο. 
Την αγωνία αυτή εξέφρασαν με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.
Είναι η πολλοστή φορά που δημιουργείται θόρυβος για το συγκεκριμένο οικόπεδο, από ανθρώπους που επιδιώκουν την εμπλοκή του Δήμου Φυλής, με στόχο την αγορά του με προνομιακούς όρους. 
Η ίδια ιστορία είχε επαναληφθεί και το 2015, προκαλώντας τον εκνευρισμό των κατοίκων. Τότε ο Δήμος είχε λειτουργήσει καθησυχαστικά και εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο. Άλλωστε δεν μπορεί να αγοράζει οικόπεδα που δεν είναι χαρακτηρισμένα κοινόχρηστα ή κοινωφελή, αφού οι αγορές αυτές δεν εγκρίνονται από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
Καθώς τα φαινόμενα αυτά θα πληθαίνουν εν όψει των εκλογών του 2019, με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση της αγωνίας των συνδημοτών μας, θα πρέπει να επισημανθεί ότι την προστασία των κατοίκων εγγυάται, προσωπικά, με κάθε κόστος, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 
Με δική του πρωτοβουλία έχει αποτρέψει πολλές φορές τέτοιου είδους αγοραπωλησίες, από τις οποίες επιχειρούν να ωφεληθούν συγκεκριμένα μεσιτικά συμφέροντα. Αλλά και μικροπολιτικά, όπως φαίνεται… 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου