Απίστευτο αφιέρωμα στη μουσική του κινηματογράφου από τους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Φυλής

Ένα απίστευτο αφιέρωμα στη μουσική του κινηματογράφου με πρωταγωνιστές τους μαθητές των τάξεων του Νίκου Σπανάτη και της Ρούλας Λεβαντή, πραγματοποίησε, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαΐου 2018 το Δημοτικό Ωδείο Φυλής.
Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, που αποδίδοντας τη μαγεία της κινηματογραφικής μουσικής ονομάστηκε Cinema Paradiso, οι ακροατές απόλαυσαν γνωστά τραγούδια και μουσικές υποκρούσεις γνωστών ταινιών του ελληνικού και του διεθνούς σινεμά, ερμηνευμένα με ευαισθησία, αλλά και με δεξιοτεχνία από τους σπουδαστές. 
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά δύο πασίγνωστα τραγούδια από τις ταινίες του James Bond, το κύριο θέμα του «Ροζ Πάνθηρα» και του «Ρωμαίου και της Ιουλιέττας», δύο τραγούδια από την «Πολίτικη Κουζίνα», το σπουδαίο τραγούδι «I Will Always Love You» που ερμήνευσε η Whitney Houston στο φιλμ «ο σωματοφύλακας», το «sous le Ciel de Paris» της Edith Piaf και φυσικά το κύριο θέμα της θρυλικής ταινίας Cinema Paradiso του Ιταλού σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε. Φυσικά την τιμητική του είχε ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος με τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες όπως το «ένα καλοκαίρι» από την ομώνυμη ταινία, το «τράβα εμπρός» από την Αλίκη στο ναυτικό, «το άγαλμα» από το δρόμο, και το «ένας ουρανός μ’ αστέρια» από το ραντεβού στον αέρα.
Τα εύσημα στους καθηγητές και στους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου απένειμε ο Διευθυντής Μελέτης Καρκαλούσος, ο οποίος ανανέωσε το ραντεβού με τους ακροατές για τις 2 Ιουνίου 2018 που έχει προγραμματιστεί η επόμενη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου.
Η αίσθηση που αποκομίσαμε εγκαταλείποντας την αίθουσα εκδηλώσεων είναι ότι το Δημοτικό Ωδείο πραγματοποιεί ουσιαστική δουλειά η οποία βρίσκει ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία, εξ ου και το τιμά με την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της. 
Κι ότι αυτή η αμφίδρομη σχέση που έχει αναπτυχθεί μπορεί να βοηθήσει ώστε να ανέβει, ακόμα περισσότερο, το επίπεδο των σπουδαστών, για να φτάσουμε, σταδιακά, σε ένα μεγάλο όνειρο: Την Ορχήστρα και τη Χορωδία των σπουδαστών του Ωδείου. Απίστευτο λέτε; Μπορεί όμως να γίνει αληθινό επειδή υπάρχει σπουδαίο καλλιτεχνικό δυναμικό και μεταξύ των δασκάλων και μεταξύ των μαθητών. Άμποτε.





























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου