Μεγάλη ανταπόκριση των γυναικών στο δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ στο Δήμο Φυλής


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του γυναικείου πληθυσμού του Δήμου Φυλής στις δωρεάν εξετάσεις ΤΕΣΤ ΠΑΠ (Τεστ Παπανικολάου), που πραγματοποιήθηκαν στο Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής, στα Άνω Λιόσια και στο Δημαρχείο Φυλής «Νίκος Λιάκος», στη Δημοτική Ενότητα Φυλής. 

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της δράσης, συνολικά προσήλθαν και εξετάστηκαν 68 γυναίκες ηλικίας άνω των 18 ετών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δωρεάν λήψη ΤΕΣΤ ΠΑΠ και ψηλάφηση μαστών, καθώς και ενημέρωση και συμβουλευτική των γυναικών για αυτοεξέταση μαστών. Τις εξετάσεις πραγματοποίησαν ο γυναικολόγος Τιμολέων Κακολύρης από το ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων και η μαία Ρία Μπιθιτζή από το Αττικό Νοσοκομείο και το ΠΙΚΠΑ Πετρουπόλεως. 

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 8 Μαΐου στο Δημαρχείο «Νίκος Λιάκος» και τη Δευτέρα και Τρίτη, 14 και 15 Μαΐου αντίστοιχα, στο Α’ ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων. Να σημειωθεί ότι ενώ στο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων είχαν προγραμματιστεί εξετάσεις μόνο για μία ημέρα (Δευτέρα 14 Μαΐου), λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, έγιναν εξετάσεις δύο μέρες. 

Οι δωρεάν εξετάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Φυλής για δράσεις προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της δημόσιας υγείας των πολιτών και πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων σε συνεργασία με το ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου