Φιλανθρωπική επίσκεψη της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φυλής σε Γηροκομείο της Σαλαμίνας

Συνάντηση της Τζένης Μπάρα με τη Δήμαρχο Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάνου




Επίσημη επίσκεψη φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στο Γηροκομείο της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης της Σαλαμίνας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, αντιπροσωπεία της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φυλής υπό την Αναπληρώτρια Δήμαρχο Τζένη Μπάρα, την οποία συνόδευε η σύζυγος του Δημάρχου Φυλής, κα Ντίνα Παπαδήμα. Οι δύο κυρίες συναντήθηκαν επίσης με τη Δήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάνου – Παπαθανασίου. 

Η επίσκεψη στον γυναικείο οίκο ευγηρίας της Μονής έγινε με πρωτοβουλία της Τζένης Μπάρα, η οποία γνωρίζοντας το Γηροκομείο, το σημαντικό έργο που επιτελείται και τις μεγάλες ανάγκες που έχει, προχώρησε στη συγκέντρωση τροφίμων. Τρόφιμα πρόσφεραν δημότες και μέλη των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, αντιπροσωπεία των οποίων συμμετείχε στην επίσκεψη. Επίσης, τρόφιμα πρόσφερε και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. 

«Είναι ένα ταξίδι αγάπης», ανέφερε η κα Μπάρα δηλώντας συγκινημένη από το ενδιαφέρον των δημοτών να προσφέρουν, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα οργανωθούν κι άλλες αντίστοιχες φιλανθρωπικές επισκέψεις. Η κα Μπάρα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, που «αγκάλιασε» ανεπιφύλακτα την πρωτοβουλία της Κοινωνικής Πρόνοιας. «Χωρίς τον Δήμαρχο δεν θα γινόταν τίποτα. Μόλις το πρότεινα, αμέσως είπε: “υλοποίησέ το άμεσα”», ανέφερε η Τζένη Μπάρα στους υπεύθυνους του Γηροκομείου. Κατά την επίσκεψή τους στο Γηροκομείο, τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Φυλής, είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με γυναίκες που φιλοξενούνται, να τους προσφέρουν κεράσματα και να τους κρατήσουν ολιγόλεπτη συντροφιά. 

Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης και ενημερώθηκαν για την ιστορία της Μονής και τον σημαντικό ρόλο της υπέρ της πατρίδας κατά την Τουρκοκρατία. 

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φυλής, ακολούθως, επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο της Σαλαμίνας, το οποίο στεγάζεται στο Δημαρχείο, και στο οποίο είναι συγκεντρωμένα πλήθος από λαογραφικά αντικείμενα της ζωής της Σαλαμίνας αλλά και της ιστορίας του τόπου. 

Η επίσημη επίσκεψη της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φυλής στη Σαλαμίνα ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση με τη Δήμαρχο. Η κα Τζένη Μπάρα, συνοδευόμενη από την κα Ντίνα Παπαδήμα, είχαν ολιγόλεπτη ενημερωτική συνάντηση με την κα Ισιδώρα Νάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας η Δήμαρχος Σαλαμίνας εξέφρασε την εκτίμηση και συμπάθεια που τρέφει για τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού. 

Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και την Αναπληρώτρια Δημάρχου Τζένη Μπάρα, για τη συμμετοχή μελών του ΚΑΠΗ στην επίσκεψη, αλλά και για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον τους για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος των μελών του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων Γιάννης Μάρκου. «Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο και την κα Μπάρα. Πάντοτε μας προσέχουν, μας ακούν και φροντίζουν για μας. Αισθανόμαστε πάντοτε ευπρόσδεκτοι», υπογράμμισε ο κ. Μάρκου και τόνισε ότι είναι τιμή να συνοδεύει την αντιπροσωπεία η σύζυγος του Δημάρχου, κα Ντίνα Παπαδήμα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου