Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ηλιόλουστη και με Αρβανίτικη παράδοση η Περιφορά της Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης στα Άνω ΛιόσιαΜπορεί ο καιρός να έκανε “τερτίπια” την παραμονή και ο γκρίζος ουρανός να έμοιαζε απειλητικός αλλά ανήμερα του εορτασμού των Πολιούχων Άνω Λιοσίων Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης το σκηνικό άλλαξε. Έτσι, η κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων ανήμερα της γιορτής και η μεγαλόπρεπη Λιτάνευση της εικόνας τελέστηκε με σύμμαχο τον καλό καιρό και υπό το φως ενός λαμπρού ήλιου. 

Της θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καμερούν – Επίτιμος κι έξαρχος της Κεντρικής Αφρικής κ.κ. Γρηγόριος ενώ οι ενορίτες, είχαν τη χαρά και την τιμή να ανταμώσουν ξανά με έναν από τους Ιερείς της καρδιάς τους που δεν είναι άλλος από τον παπά Αναστάσιο Μπαστούνη, η παρουσία του οποίου αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη 

Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή του εορτασμού των Πολιούχων το απόγευμα της Κυριακή 20 Μαΐου με την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού και κορυφώθηκαν με την περιφορά της εικόνας στο ιστορικό κέντρο των Άνω Λιοσίων το πρωί της Δευτέρας 21 Μαΐου. 

Την εικόνα συνόδεψαν ντυμένα με της παραδοσιακές τους στολές μέλη του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού η ΓΡΙΖΑ, με τους φουστανελοφόρους και της Γριζοφόρες να δίνουν και φέτος ιδιαίτερη αίγλη στη Λιτάνευση και στο τοπικό πανηγύρι. 

Στην Περιφορά με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής που χάρισε τον εορταστικό τόνο, το “παρών” έδωσαν, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κι εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών φορέων του τόπου, οι οποίοι και αντάλλαξαν θερμές ευχές το πλήθος των πιστών που συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις. Και του χρόνου! 

Ακολουθούν δύο χαρακτηριστικά videos και φωτογραφικά στιγμιότυπα0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου