Συγκίνηση και Πεφηφάνια στο μνημόσυνο του Καπετάν Μελέτη στη Χασιά




Συγκίνηση και περηφάνια ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. Παρά τη δυνατή βροχή σύλλογοι και Δημοτική Αρχή, προσήλθαν ,προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής, στο μεγάλο αγωνιστή της Επανάστασης Καπετάν Μελέτη Βασιλείου και των συντρόφων του χωρικών, οι οποίοι στις 26 Απριλίου του 1821 αιφνιδίασαν τους Τούρκους και κατέλαβαν την Αθήνα απελευθερώνοντάς την από τον Τούρκικο ζυγό. 

Στον ανδριάντα του Καπετάν Μελέτη τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού στον ανδριάντα του Καπετάν Μελέτη και η σεμνή τελετή στη Φυλή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο. 

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Καπετάν Μελέτη και τους συντρόφους του κορυφώθηκαν στο Σύνταγμα. Η Αθήνα υποδέχθηκε 197 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της, με αγήματα και τιμές τον απελευθερωτή της, σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν φέτος δέκα Δήμοι της Αττικής και ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με πρωτοβουλία, έμπνευση, οργάνωση και υλοποίηση από το Δήμο Φυλής. 






















Για λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση στο Σύνταγμα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου