Ευχές για τη γιορτή της Μητέρας από την Αναπληρώτρια Δημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας Τζένης Μπάρα


Μάνα, μανούλα, μητέρα, μαμά, μία λέξη ιερή και ζεστή που στο άκουσμά της και μόνο όλοι αισθανόμαστε ασφαλείς. Η μάνα είναι πάντα κοντά μας, κρατάει το χέρι μας , φροντίζει τις πληγές μας, διαβάζει τις αγωνίες μας. Είναι αυτή που μας παρηγορεί, μας στηρίζει και μας εμψυχώνει. Στέκεται «βράχος» δίπλα μας και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες, και όταν όλα πηγαίνουν καλά και στα λάθη μας. Αρκεί ένα νεύμα της για να πάρουμε δύναμη και νιώσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Κι ακόμα και όταν δεν τη βλέπουμε, τη νιώθουμε. Ακόμη και αν δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας είναι μέσα μας. 

Χρόνια Πολλά στην ηρωίδα Ελληνίδα μάνα, που μεγαλώνει με θυσίες και πολλές δυσκολίες, τα τελευταία χρόνια του οικονομικού και κοινωνικού μαρασμού, τα παιδιά της. 

Χρόνια Πολλά στις μανούλες του Δήμου μας και ειδικότερα στις μανούλες που καθημερινά ζω μαζί τους, στην Κοινωνική Πρόνοια, τον τιτάνιο αγώνα τους για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους, παιδιά με ειδικές ικανότητες αλλά και με πολλές ανάγκες. 

Χρόνια Πολλά στις μητέρες των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που περνούν ημέρες αγωνίας και απελπισίας για τα παιδιά τους τα οποία κρατούνται από τις Τουρκικές αρχές στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Χρόνια Πολλά στις Μητέρες που βρίσκονται δίπλα, στηρίζουν και μεγαλώνουν παιδιά που δεν τα έχουν γεννήσει αλλά έχουν περίσσευμα αγάπης, στοργής, θέλησης και ανθρωπιάς όπως οι Μητέρες των παιδικών χωριών SOS, οι ανάδοχες Μητέρες και οι Μητέρες υιοθετημένων παιδιών. 

Χρόνια Πολλά στη μαμά που η ζωή της έδωσε τον θλιβερό ρόλο να είναι το μοναδικό στήριγμα της μονογονεϊκής οικογένειας, όπως η σύζυγος του αδικοχαμένου πιλότου μας Γιώργου Μπαλταδώρου και όλων των ηρώων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος για να νιώθουμε εμείς ασφαλείς. 

Χρόνια Πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου που γιορτάζουν σήμερα αλλά και κάθε μέρα που βλέπουν το «βλαστάρι» τους να «ανθίζει» και να βγάζει καρπούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου