Μεγάλη ανταπόκριση στον προληπτικό έλεγχο κύφωσης – σκολίωσης




Μεγάλη ανταπόκριση είχαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την κύφωση/σκολίωση που οργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής σε συνεργασία με το εξειδικευμένο κέντρο σκελετικής υγείας Scoliosis Spine Laser Center. 

Περισσότερα από 70 παιδιά συνοδεία των γονέων τους πέρασαν, παρά τη δυνατή νεροποντή, το Σάββατο 5-5-18 από την Κοινωνική Υπηρεσία, έκαναν προληπτικό έλεγχο και δέχθηκαν τις συμβουλές των εξειδικευμένων επιστημόνων του κέντρου. 

Η εξέταση αφορούσε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αυτό γιατί οι συγκεκριμένες ηλικίες είναι καθοριστικές για το μέλλον της σκελετικής υγείας των ανθρώπων αφού στην πλειοψηφία των νοσούντων η πάθηση εξελίσσεται «αθόρυβα» κατά την όψιμη εφηβεία (Λύκειο) και αν δεν διαγνωστεί εγκαίρως συνοδεύει το άτομο και του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όλο τον ενήλικο βίο του. 


Ικανοποιημένος από την προσέλευση των παιδιών δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους γιατρούς και το εξειδικευμένο κέντρο σκελετικής υγείας Scoliosis Spine Laser Center για τις δωρεάν εξετάσεις καθώς και την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής, τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Δήμου Φυλής και το Αθλητικό Σωματείο ΔΑΣ Ζεφυρίου για τη συνεργασία. 

«Είναι η δεύτερη φορά που στην Κοινωνική Υπηρεσία διοργανώνουμε τον συγκεκριμένο προληπτικό έλεγχο. Δίνουμε βαρύτητα στη νέα γενιά και προσπαθούμε να δίνουμε στους δημότες μας δωρεάν πρόσβαση σε προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις καθώς στις μέρες της οικονομικής δυσπραγίας που διανύουμε ο προληπτικός έλεγχος περνά, δυστυχώς, σε δεύτερη μοίρα λόγω του κόστους» σημείωσε ο Γιώργος Αντωνόπουλος. 

«Η εξέταση διαρκεί 5-7 λεπτά, είναι ανώδυνη και απολύτως απαραίτητη για όλους τους εφήβους. Στην Ελλάδα έχουμε ήδη σοβαρότατο πρόβλημα. Το compiuter, τα video games και η έλλειψη παιγνιδιού, έχουν δημιουργήσει μια νέα γενιά ανθρώπων με σοβαρά σκελετικά προβλήματα, επεσήμανε ο τεχνικός Ορθοπεδικός, ειδικός σπονδυλικής στήλης της Scoliosis Spine Laser Center κ. Διονύσης Τζατζαλιάρης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά η εξέταση της σπονδυλικής στήλης έγινε με το νέο σύστημα FORMΕTRIC 4D, έναν νέο τρόπο ελέγχου της σπονδυλικής στήλης ΧΩΡΙΣ ακτινοβολία. Η μέθοδος αυτή είναι ένας συνδυασμός της πιο εξελιγμένης μορφής βίντεο και της ψηφιακής επεξεργασίας δεδομένων. Το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι μια ακριβής απεικόνιση που χρησιμοποιείται ήδη από πολλούς γιατρούς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ευρώπης και των Η.Π.Α.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου