Επισκίασε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας ο Μικρός Πρίγκιπας του Ζεφυρίου ...

... εμφανίστηκε επί σκηνής με ... δυνατό! Fun Club


Η Τοπική Σύμβουλος Λία Καψή, ανήκει στο Fun κοινό της Στέλλας Νικολοθανάση



Ασφυκτικά, από άτομα κάθε ηλικίας γέμισε η αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου στις 12 και 13 Μαΐου, οπότε και η Εφηβική Θεατρική Σκηνή Ζεφυρίου ανέβασε τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ σε σκηνοθεσία Στέλλας Νικολοθανάση. 

Μία ή μάλλον δύο παραστάσεις (υπήρξε διπλή διανομή ρόλων) όνειρο, όπου περίσσεψε το ταλέντο των παιδιών αλλά και η αρτιότητα από κάθε άποψη! Σκηνικά, ρούχα και φωτισμός απέριττα και συνάμα ευρηματικά! 
Και τι να πει κανείς για τους αυτοσχεδιασμούς και τα λόγια που βγήκαν αβίαστα μέσα από τις ερμηνείες των παιδιών ίσως γιατί ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Εξυπερύ και τα μηνύματα του, είναι επίκαιρα όσο ποτέ! 

Μαζί με τα 8 πράγματα που μας έμαθε ο Μικρός Πρίγκιπας και αξίζει να τα αναφέρουμε, ένα μεγάλο μπράβο στη Στέλλα Νικολοθανάση σε όλους τους συντελεστές της παράστασης αλλά κυρίως στα παιδιά που δικαίωσαν τους κόπους της και τη συνολική πολιτιστική προσπάθεια που γίνεται μέσα από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής η «Πάρνηθα». 

Κι επειδή όλοι τους έχουν ονοματεπώνυμο, ιδού οι συντελεστές της παράστασης 


Θερμά συγχαρητήρια εξάλλου ανήκουν και στο Fun Club της Στέλλας και των ηθοποιών της που τους ακολουθούν παντού και πάντα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο όπου εμφανίζονται και κυρίως στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου που διαχρονικά αποτελεί τη φιλόξενη στέγη τους για πρόβες και παραστάσεις. 
Ο Νίκος Χριστοδουλής όπως πάντα επί το έργον...
Πάντα κοντά στη ΘΟΖ βρίσκεται και ο camera man Νίκος Χριστοδουλής στον οποίο οφείλονται τα εξαίσια trailer, οι ευφάνταστες βιντεοσκοπήσεις αλλά και οι φωτισμοί των παραστάσεων. 

Το ευχάριστο είναι πως ο «Μικρός Πρίγκιπας» ήταν μόνο η αρχή καθώς όπως ενημέρωσε το θεατρόφιλο κοινό του Δήμου Φυλής η Στέλλα Νικολοθανάση , έπεται και συνέχεια… 

Στις 26 και 27 Μαΐου το «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ;» από τη θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Ζεφυρίου, ενώ το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου τη σκυτάλη στη σκηνή θα πάρει η Παιδική θεατρική Σκηνή Ζεφυρίου. Θα ‘χουμε να λέμε λοιπόν! 

Για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τη δράση της ΘΟΖ μπορείτε να επισκέπτεστε και την ενημερωτική ιστοσελίδα 
«Θεατρόφυλος» στην εξής διεύθυνση http://theatrofylos.blogspot.gr/

Κι επειδή δεν το ξεχάσαμε ιδού τα 8 πράγματα που μας έμαθε ο «Μικρός Πρίγκιπας» για τη ζωή… 

Αν υπάρχει ένα βιβλίο που έχει αγαπηθεί φοβερά από μικρούς και μεγάλους, αυτό είναι ο ‘Μικρός Πρίγκιπας’ του Antoine de Saint-Exupéry, το γεγονός μάλιστα ότι έχει μεταφραστεί σε 300 γλώσσες (!) αποδεικνύει πόσο πολύ έχει επηρεάσει τον κόσμο. 

Ο φανταστικός αυτός Πρίγκιπας ήταν, είναι και θα είναι, το μικρό παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας· αυτό που κάνει τις πιο σωστές ερωτήσεις, βλέπει τον κόσμο με τελείως διαφορετικό τρόπο και δεν φοβάται να πει στους ενήλικες σκληρές αλήθειες. 

#1 Να μην σκοτώνεις τη φαντασία σου 
#2 Να μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου 
#3 Να μην κρίνεις τους άλλους πριν από σένα 
#4 Να μην παίρνεις πολύ σοβαρά τον εαυτό σου 
#5 Να μην ξεχνάς να απολαμβάνεις τη ζωή 
#6 Να μην φοβάσαι το διαφορετικό γιατί μπορεί να σε μάθει κάτι 
#7 Να εκτιμάς όσα έχεις στη ζωή 
#8 Καμιά φορά πρέπει να αφήνεις ελεύθερους να φύγουν αυτούς που αγαπάς 

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος… Καλώς εχόντων το πραγμάτων ο «Μικρός Πρίγκιπας» της Εφηβικής Σκηνής Ζεφυρίου θα ανέβει ξανά επί σκηνής τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. 

Για την ώρα ακολουθούν οι σύνδεσμοι με δύο χαρακτηριστικά videos από την παράσταση


Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό...
Σάββατο 12 Μαΐου 2018










































































































Κυριακή 13 Μαΐου 2018
































































































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου