Ταξίδεψε στο Ζεφύρι «Το κυνήγι της Δικαίωσης» του Γιάννη Αδελιανάκη









Είναι μόλις 20 ετών και φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου. Έχει ήδη βραβευτεί για το διήγημά του Reunion και αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα «Το κυνήγι της Δικαίωσης» από τις εκδόσεις ΛΕΜΒΟΣ. 
Πρόκειται για τον συντοπίτη μας Γιάννη Αδελιανάκη ένα νέο παιδί που όπως όλα δείχνουν έχει ήδη αρχίσει να διαγράφει μια ξεχωριστή πορεία στους δύσκολους δρόμους του Πολιτισμού και των Γραμμάτων. 
Έτσι μετά την βιβλιοπαρουσίαση στο Φροντιστήριο «ΑΛΦΑ» στα Άνω Λιόσια στις 21 Απριλίου του 2018, σειρά είχε το Ζεφύρι όπου και το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαΐου το Πνευματικό Κέντρο άνοιξε τις πύλες του, για «Το κυνήγι της Δικαίωσης».



Παρουσιάστρια και Συντονίστρια της όμορφης εκδήλωσης υπήρξε η σκηνοθέτις Στέλλα Νικολοθανάση η οποία επεσήμανε πως αν και δεν γνωρίζει καλά τον Γιάννη Αδελιανάκη, της είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι όταν η θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου αναζητούσε έναν ερασιτέχνη ηθοποιό για συγκεκριμένο ρόλο, ο Γιάννης αν και μαθητής της Γ’ Λυκείου τότε κι εν μέσω Πανελληνίων, έσπευσε να βοηθήσει. Τον ρόλο τελικά δεν τον πήρε λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Ωστόσο η εντύπωση έμεινε και ήταν παραπάνω από καλή!..
Ιδού ένα μικρό απόσπασμα από την παρουσίασή της


Το βιβλίο του Γιάννη προλόγισε κατά την παρουσίαση ο Συγγραφέας Χάρης Γαντζούδης ο οποίος επεσήμανε πως το «Κυνήγι της Δικαίωσης» κατάφερε να τον κερδίσει, να τον συγκινήσει κι εν τέλει να τον δικαιώσει… Ο Χάρης Γαντζούδης υπογράμμισε επίσης πως πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται με άνεση από άτομα κάθε ηλικίας, που μπορεί να αγγίξει την ψυχή τόσο των εφήβων όσο και των ενηλίκων.
Ένα απόσπασμα από την ομιλία του


Για το βιβλίο του εξάλλου και για την επιθυμία του να συνεχίσει την συγγραφική πορεία που μόλις ξεκίνησε με ολοκληρωμένο έργο, εξέφρασε μέσα από τον αυθόρμητο και νεανικό λόγο του και ο ίδιος ο συγγραφέας Γιάννη Αδελιανάκης που σίγουρα, έχει πολλά να δώσει…


Τα θερμά του συγχαρητήρια έδωσε στον Γιάννη Αδελιανάκη ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού η «Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής που υπήρξε συνδιοργανωτής της εκδήλωσης. «Έχοντας εδώ και χρόνια βιβλιοπωλείο και συνεργασία με πολλούς και καλούς εκδοτικούς οίκους γνωρίζω από πρώτο χέρι πως ο δρόμος που διάλεξες δεν είναι εύκολος αλλά αυτό τον κάνει ακόμη πιο συναρπαστικό. Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες δεν αγαπάμε τα βιβλία όσο τους αξίζουν αλλά αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα των ανθρώπων που επιμένουν να γράφουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαυροειδής ο οποίος και έσπευσε να κρατήσει το βιβλίο στα χέρια του με την προσωπική αφιέρωση του Γιάννη. 

Το ίδιο έπραξε και ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας ο οποίος μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του, προέτρεψε τον νέο συγγραφέα του τόπου μας Γιάννη Αδελιανάκη, να συνεχίσει την πορεία που μόλις ξεκίνησε και να συνεχίσει τον αγώνα του, ώστε το έργο του, να ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα του Δήμου Φυλής. «Σε αυτόν τη δύσκολη πορεία και σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι, θα είμαστε κοντά σου» κατέληξε ο Θανάσης Σχίζας. 

Αναμφίβολα αξίζει τον κόπο… 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Πολιτιστική εκδήλωση




















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου