Δεσμεύσεις και συγκίνηση στο γλέντι των Ποντίων του Δήμου Φυλής




Τη δημιουργία μνημείου αφιερωμένου στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου προανήγγειλε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, κατά το χαιρετισμό του στο ποντιακό γλέντι που οργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «ΠΑΡΝΗΘΑ», το Σάββατο 12 Μαΐου. 


Ο Δήμαρχος Φυλής αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη για την αναβάθμιση της περιοχής. «Απαλλοτριώσαμε το Πάρκο Πόλης, ξεκινάμε το Ειδικό Γυμνάσιο ακριβώς πίσω από το Σύλλογο Ποντίων και τώρα που ο Δήμος είναι ισχυρός και έχουμε και τη δική σας στήριξη, θέλουμε να αλλάξουμε όλη αυτή την περιοχή και στο σημείο αυτό του χρόνου να εγκαινιάσουμε το μνημείο για τη Γενοκτονίας των Ποντίων που είναι υποχρέωσή μας να γίνει σε αυτό το χώρο και ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ» δεσμεύτηκε ο Χρήστος Παππούς .


Η εκδήλωση που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 Μαΐου στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ. Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Παπαδόπουλος αφού καλωσόρισε τον κόσμο που είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο στη Στέγη Ποντίων τους κάλεσε να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρών στην μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Σύνταγμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «ΠΑΡΝΗΘΑ αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου για τη συνεργασία ανακοίνωσε πως τα πούλμαν για την μετάβαση των Ποντίων στο Σύνταγμα θα τα διαθέσει δωρεάν στο σύλλογο το Νομικό Πρόσωπο. 
Ο Επίσκοπος ΓΟΧ Ρωγών Δωρόθεος έκανε αναφορά στο βίο του Αγίου και την ιστορία της ομώνυμης εκκλησίας απέναντι από τη Στέγη Ποντίων χαρακτήρισε το Δήμαρχο Φυλής «καλό Δήμαρχο» που «θυσιάζει τα πάντα για τους Πόντιους και κάνει προσπάθειες για να έχει τον Δήμο σε μεγάλη ανάπτυξη και πνευματική και υλική».


Η συγκίνηση χτύπησε κόκκινο όταν κλήθηκε στο βήμα ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γεωργιάδης, τον οποίο ο σύλλογος βράβευσε για την μεγάλη επιτυχία του στη δισκογραφία. Με σπασμένη φωνή και εμφανώς συγκινημένος ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε το σύλλογο για την μεγάλη τιμή που του έκανε και υπογράμμισε πως το μήνυμα του προς όλους τους νέους είναι «να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρά τους, να τα υπηρετούν μέχρι τέλους και είναι βέβαιο ότι θα πετύχουν τους στόχους τους». 
Τη μεγάλη συγκίνηση διαδέχθηκε εξίσου μεγάλο γλέντι με τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ενώ μικροί και μεγάλοι δεν άφησαν ούτε λεπτό την πίστα άδεια.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 


































Ακολουθούν χαρακτηριστικά Videos με τις σύντομες ομιλίες του Προέδρου Γιάννη Παπαδόπουλου, του Δημάρχου Χρήστου Παππού  του Γιώργου Μαυροειδή και του Επισκόπου Δωρόθεου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου