Με ευλάβεια αλλά χωρίς λιτάνευση ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου Ποντίων



Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαΐου, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πόντου στο Πάρκο Πόλης στα Άνω Λιόσια, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αττικής- Βοιωτίας κ.κ. Χρυσοστόμου και παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού. 

Παρά τις καιρικές αντιξοότητες, πλήθος πιστών κατέκλυσε το ναό και τον χώρο έξω από αυτόν. Λόγω της δυνατής νεροποντής που είχε προηγηθεί, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο η Ιερή Εικόνα εξήλθε του ναού στα χέρια νέων, ενδεδυμένων με ποντιακές φορεσιές, και στάθηκε στην πύλη του ναού προκειμένου να προσκυνήσουν οι πιστοί και να πάρουν τη χάρη του Αγίου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής που είχε προσέλθει προκειμένου να αποδώσει τιμές κατά την λιτάνευση, παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του Εσπερινού, όπως και η Δημοτική Αστυνομία.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη Θεία Λειτουργία που εψάλη το πρωί της Κυριακής 6 Μαΐου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αναβλήθηκαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ενώ το Ποντιακό Γλέντι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 





















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου